Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
          gradjani@sabor.hr

Priopćenja  
17. 11. 2017.
Zgrada Sabora osvijetljena ljubičastom bojom u povodu obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju

Zagreb - Pročelje zgrade Hrvatskoga sabora danas će od 17 do 22 sata biti osvijetljeno u ljubičasto u povodu obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremeno rođenoj djeci. Taj se dan obilježava širom svijeta, a u Hrvatskoj ovu inicijativu već osam godina provodi Klub roditelja nedonoščadi „Palčići“.

Sabor se već tradicionalno uključuje u ovu akciju osvjetljavanjem zgrade i time daje podršku nastojanjima udruge u senzibiliziranju javnosti za problematiku prerano rođene djece.

Simbol globalnog obilježavanja ovog dana postala je ljubičasta rasvjeta jer ta boja u vizualnom identitetu predstavlja osjetljivost i iznimnost. Podizanje svijesti o izazovima djece rođene prije 37. tjedna trudnoće, poboljšanje uvjeta skrbi o prijevremeno rođenoj i bolesnoj novorođenčadi te važnost rane intervencije u središtu je pozornosti svih aktivnosti koje se provode u okviru obilježavanja dana prijevremeno rođene djece. Svake godine u svijetu ima oko 15 milijuna prijevremeno rođenih, odnosno svako deseto novorođeno dijete spada u tu skupinu.

U više hrvatskih gradova bit će organizirano okupljanje roditelja s djecom, puštanje ljubičastih balona, a ljubičastim će sjajem biti obasjane institucije i građevine diljem Hrvatske i svijeta.

Priopćenja  
17. 11. 2017.
Izaslanstvo Svekineskog narodnog kongresa u posjetu Hrvatskom saboru
Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner i predsjednik Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač, na odvojenim sastancima, primili su u petak izaslanstvo Svekineskog narodnog kongresa.
Priopćenja  
16. 11. 2017.
U Saboru otvorena izložba ”Vukovar 1991.-2017”
Zagreb – U Hrvatskome saboru u četvrtak je otvorena izložba ”Vukovar 1991.-2017.” u povodu 26 godina od slamanja obrane grada Vukovara tijekom velikosrpske agresije u Domovinskom ratu.
Sjednica Sabora  

Na temelju članka 216. i 224. Poslovnika Hrvatskoga sabora, predsjednik Sabora sazvao je 6. sjednicu Hrvatskoga sabora za

8., 9., 10., 15., 16., 17., 22., 23., 24., 29. i 30. studenoga te 1., 6., 7., 8., 13., 14. i 15. prosinca 2017. godine.

dnevni red     prijenos sjednice (itv)     prijenos sjednice (YouTube)     kronologija rasprava 

Tijek sjednice  

Sjednica se nastavlja u srijedu, 22. studenoga 2017. u 9.30 raspravom o Prijedlogu državnog proračuna Republike Hrvatske za 2018. godinu i projekcija za 2019. i 2020. godinu.
Aktualno  
Znate li ...

... da je Hrvatski sabor 29. listopada 1999. godine donio Odluku o proglašenju 18. studenoga Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kako bi se na dostojanstven i primjeren način odala počast svim sudionicima obrane Vukovara – grada simbola hrvatske slobode?

Ovogodišnje obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. pod motom „Vukovar - mjesto posebnog pijeteta“ bit će obilježeno višednevnim programom u Vukovaru te prigodnim događanjima u mnogim hrvatskim gradovima. Središnji događaj dvadeset i šeste obljetnice pada grada heroja održat će se u Vukovaru 18. studenoga, gdje će se Kolonom sjećanja, koja iz Opće županijske bolnice kreće do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, odati počast svim žrtvama grada simbola hrvatskog otpora i stradanja. Kolonu će predvoditi hrvatski branitelji Vukovara i članovi obitelji poginulih, ubijenih i nasilno odvedenih civila i branitelja Vukovara.

Napad JNA uz potporu paravojnih formacija Srbije na Vukovar započeo je 24. kolovoza 1991. godine, a ratno stradanje grada završilo je nakon gotovo tromjesečne opsade tragičnim slomom obrane 18. studenoga 1991. godine. Bitka za Vukovar, najžešća u Europi nakon 1945. godine, završila je stravičnim razaranjem grada, brojnim ubojstvima nedužnih civila i branitelja te progonom nesrpskog stanovništva (oko 22.000 ljudi). Više od 6.000 Vukovaraca zarobljeno je i odvedeno u brojne koncentracijske logore u Srbiji, a Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja još uvijek traga za 480 nestalih osoba i posmrtnim ostacima poginulih osoba na području Vukovarsko-srijemske županije, od kojih 308 čine osobe nestale u samome Vukovaru i prilikom pokušaja proboja nakon sloma obrane grada.

Akti
 

Pretraživanje akata u zakonodavnoj proceduri za razdoblje od 2003. godine do danas. više

Rasprave
 
Pretraživanje prijepisa tonskih snimki plenarnih rasprava za razdoblje od 2003. godine do danas. više
Zastupnička pitanja
 

Pretraživanje zastupničkih pitanja upućenih Vladi RH za razdoblje od 2003. do danas.                          više

Danas u Saboru

Nema novih najava


Sjednice Sabora
procelje_Sabora.jpg
 
Posjetite Sabor
 
Dokumenti EU-a
 
Poziv kandidatima
 
Javni poziv
 
 
 
 
Natječaj
 
O Hrvatskoj
http://www.croatia.eu
 
Europske teme
 
 
Knjižnica preporučuje
publikacije180_5_13.jpg
Hrvatski sabor 2017. Pravne napomene
Powered by iSite