Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
          gradjani@sabor.hr

Priopćenja  
27. 11. 2014.
Daniel Mondekar održao sastanak s veleposlanicom Nizozemske Ellen Berends

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Daniel Mondekar sastao se danas u Saboru s veleposlanicom Nizozemske u Hrvatskoj Ellen Berends.

Težište razgovora stavljeno je na aktualna pitanja Europske unije te hrvatska i nizozemska očekivanja u vezi s europskom politikom pod vodstvom nove Europske komisije. Među ostalim sugovornici su razmijenili mišljenja o inicijativama o preispitivanju ovlasti koje Europska unija ima u odnosu na nacionalna zakonodavstva država članica.
– U Nizozemskoj postoji veliki pritisak javnog mišljenja da se uspostavi čvršća ravnoteža između ovlasti nacionalnog i Europskog parlamenta, istaknula je veleposlanica Berends. – Hrvatska je podržala ovogodišnju nizozemsku inicijativu za proširenje načela supsidijarnosti, rekao je Mondekar te izrazio spremnost Odbora za europske poslove da razmotri i predstavi u Saboru i druge nizozemske inicijative koje bi uključivale parlamentarnu dimenziju.

Tijekom razgovora Mondekar je također upoznao veleposlanicu Berends s aktivnostima Odbora za europske poslove te drugih saborskih radnih tijela, izaslanstava i odjela čiji djelokrug rada uključuje europske poslove.

Najava  
Tematska sjednica o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske
Tematska sjednica Odbora za poljoprivredu o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske održat će se u Hrvatskome saboru u petak, 28. studenoga 2014. u dvorani Ivana Mažuranića s početkom u 10.00 sati. U radu tematske sjednice očekuje se sudjelovanje predstavnika Ministarstva poljoprivrede, Agencije za poljoprivredno zemljište, Hrvatske poljoprivredne komore, Udruge obiteljskih gospodarstava "Život", predstavnika lokalne (područne) i regionalne samouprave.
Najava  
Tematska sjednica o Nacrtu Strategije suzbijanja korupcije za razdoblje od 2015. do 2020.
Nacionalno vijeće za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije održava tematsku sjednicu u utorak, 2. prosinca 2014. u dvorani Ivana Mažuranića s početkom u 10.00 sati. Na sjednici će se raspravljati o Nacrtu Strategije suzbijanja korupcije 2015. - 2020. godine.
Najava  
Tematska sjednica o „Mogućnostima razvoja ruralnog turizma u Republici Hrvatskoj“

Odbor za turizam održava tematsku sjednicu o „Mogućnostima razvoja ruralnog turizma u Republici Hrvatskoj“. Sjednica će se održati u četvrtak, 4. prosinca 2014. u baranjskom mjestu Planina u konferencijskoj dvorani vinarije „Belje“ s početkom u 12.00 sati.

Sjednica se održava s ciljem poticanja i unaprjeđenja kontinentalnoga turizma i ruralnoga razvoja u Hrvatskoj. Sudionici tematske sjednice su predstavnici tijela državne vlasti, gospodarstva i druge zainteresirane javnosti.

Priopćenja  
27. 11. 2014.
Daniel Mondekar primio veleposlanika Švicarske Stefana Estermanna
Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove  Daniel Mondekar primio je veleposlanika Švicarske Konfederacije Stefana Estermanna.
Priopćenja  
26. 11. 2014.
Sabor jednoglasno donio Deklaraciju u svezi odluke Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju o privremenom puštanju optuženika Vojislava Šešelja na slobodu
Zagreb - Hrvatski sabor u srijedu je i formalno izrazio duboko nezadovoljstvo odlukom Međunarodnoga kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (MKS) o privremenom puštanju otpuženika za ratne zločine Vojislava Šešelja na slobodu, te pozvao Sud da opozove svoju odluku.
Sjednica Sabora  

 

Na temelju članka 216. i 224. Poslovnika, predsjednik Sabora sazvao je 15. sjednicu Hrvatskoga sabora u dane:

12., 13., 14., 19., 20., 21., 26., 27. i 28. studenoga i 3., 4., 5., 10., 11. i 12. prosinca 2014. 

dnevni red                  kronologija rasprava                 prijenos sjednice 

Tijek sjednice  

Sjednica se nastavlja u petak, 28. studenoga 2014. u 9.30 sati, raspravom o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o plaćama sudaca i drugih pravosudnih dužnosnika, s Konačnim prijedlogom zakona, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P. Z. br. 740.
Rad Sabora  
Znate li ...

… da je, prema podatcima INFODOK službe, Sabor u 2014. godini, do početka 15. sjednice:
- izglasavao raspravljene akte 17 sati,
- tri najdulje rasprave održao na 12. sjednici:
- 10 sati i 15 minuta – o Prijedlogu izmjena i dopuna Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2014. godinu i projekcijama za 2015. i 2016. godinu,
- 9 sati i 37 minuta - o Prijedlogu zakona o životnom partnerstvu, prvo čitanje, P.Z. br. 584,
- 9 sati i 20 minuta - o Prijedlogu zakona o radu, prvo čitanje, P.Z.E. br. 606,
- zaprimio u proceduru najviše amandmana na konačne prijedloge Zakona o radu (85), Obiteljskog zakona (54) te Zakona o životnom partnerstvu osoba istog spola (43),
- na prijedlog klubova zastupnika imao 37 stanki,
- da je najviše stanki zatražio Klub zastupnika HDZ-a (33), Klub zastupnika Hrvatskih laburista – stranke rada (22) te Klub zastupnika HDSSB-a (16) pri čemu više klubova može zatražiti stanku istodobno?

6. saziv
 

Hrvatski sabor 6. saziva zaključen je 28.10.2011., a imao je 153 zastupnika. više

5. saziv
 

Hrvatski sabor 5. saziva zaključen je 12.10.2007., a imao je 152 zastupnika. više

4. saziv
 
Hrvatski sabor 4. saziva zaključen je 17.10.2003., a imao je 151 zastupnika. više
Danas u Saboru

Nema novih najava


 
Sjednice Sabora
sabornica_7_saziv.jpg
 
Posjetite Sabor
 
Dokumenti EU-a
 
Javna rasprava
 
Javni poziv
 
O Hrvatskoj
http://www.croatia.eu
Informacije o zemljopisu, povijesti, političkom ustroju, stanovništvu, gospodarstvu, kulturi i društvu
Europske teme
 
 
Međunarodne aktivnosti
 
Knjižnica preporučuje
 
publikacije180_5_13.jpg
 
Stranica prilagođena mobilnim uređajima
Hrvatski sabor 2014. Pravne napomene
Impressum
Powered by iSite