Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Hrvatski sabor

Trg sv. Marka 6

10 000 Zagreb

 

Tel.: 01/45 69 222, 63 03 222
Faks: 01/63 03 018
e-mail: sabor@sabor.hr

Predsjednik Hrvatskoga sabora
 
Priopćenja o aktivnostima
 
Priopćenja  
19. 6. 2008.
Predsjednik Sabora primio predsjednika Bavarskog pokrajinskog parlamenta Aloisa Glücka

Zagreb - Izaslanstvo bavarskog parlamenta poduprlo je u četvrtak u Zagrebu plan Vlade i Sabora da dovrši pristupne pregovore do jeseni iduće godine kako bi Hrvatska što skorije ušla u Europsku uniju.

"Vladu i Sabor podupiremo na putu u EU kako bi se sve završilo iduće jeseni. Siguran sam da zadaće koje predstoje možete obaviti i da ćemo se na kraju zajedno naći u Uniji", rekao je predsjednik bavarskog parlamenta Alois Glück nakon sastanka s predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem. Po njegovim riječima, to je povijesna prilika i zadatak Sabora i Vlade koji se rijetko događaju u povijesti jednoga naroda i dodao kako je siguran da će se taj zadatak obaviti.

Glück je ocijenio da odnosi između Hrvatske i Bavarske imaju "povijesnu težinu i aktualnu kvalitetu" te da ta njemačka savezna pokrajina ni s jednom drugom zemljom ne njeguje tako dobre odnose u svim područjima. Ističući da je Hrvatska imala potporu Bavarske od same ideje o neovisnosti do danas, Bebić je rekao da je sada potrebno poboljšati gospodarsku suradnju. Za pristupne pregovore je ocijenio da se "odvijaju tempom koji zadovoljava i koji će osigurati da završimo pregovore do kraja ljeta 2009. godine."

Dvojica dužnosnika osvrnula su se i na nastupe svojih reprezentacija na Europskom nogometnom prvenstvu, pri čemu je Glück rekao da Hrvatska i na nogometnom planu skreće na sebe pozornost. "Ako nam pomognete i držite palčeve danas (u četvrtfinalnoj utakmici Njemačke i Portugala), onda ćemo i mi učiniti svoje...", rekao je Glück, a Bebić izrazio nadu da će se dvije reprezentacije ponovno sresti u završnici prvenstva, nakon pobjede Hrvatske nad Njemačkom u natjecanju po skupinama.

  Autor: Ured predsjednika/Hina  


RSS20
Hrvatski sabor 2018. Pravne napomene
Impressum
Powered by iSite