Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
          gradjani@sabor.hr

Web redakcija
 
Sabor na Internetu

Saborsko internetsko sjedište www.sabor.hr ima stalnu javnost. Saborske web stranice posjećuju: tijela državne vlasti, tijela lokalne i regionalne uprave, mediji, gospodarski subjekti, obrazovne i institucije u kulturi, subjekti civilnog društva, građani, inozemne političke institucije, inozemni mediji, inozemne obrazovne institucije, državljani Republike Hrvatske u dijaspori i drugi.

Među domaćim posjetiteljima najviše njih je iz tijela državne vlasti i tijela lokalne i regionalne uprave. Masovni mediji su segment javnosti čiji udio u posjećenosti kontinuirano raste, a to vrijedi za gotovo sve vrste medija: elektroničke, tiskane, radio i za one na Internetu. Tri najveće televizijske postaje u Hrvatskoj posljednjih su godina značajno intenzivirale posjećenost saborskim web stranicama: Hrvatska radiotelevizija tako je najaktivniji medij, a njezini novinari i urednici u prosjeku triput dnevno posjećuju saborske stranice. S druge strane, zapažen je pad posjeta iz novinskih agencija.

Sektor gospodarstva je također povećao udio u ukupnoj posjećenosti, a unutar ove kategorije javnosti sve se više pojavljuju posjeti domaćih i inozemnih specijaliziranih istraživačkih agencija, npr. istraživači financijskog sektora, proizvodnje i tržišta hrane i dr.

U odnosu na posjećenost 4., 5. i dijela 6. saziva, potkraj 6. saziva do danas uočena je smanjena posjećenost akademske zajednice iz Hrvatske dok se, primjerice, udio građana povećao, osobito u korištenju videosadržaja.

Natpolovična većina posjetitelja je iz Hrvatske, a među inozemnima najviše ih je iz Bosne i Hercegovine, Austrije, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Njemačke, Francuske, SAD-a itd.

Prema pokazateljima web analitike tijekom prethodnih devet godina, posjetitelje u pravilu najviše zanimaju objavljene dnevne aktualnosti (najave, priopćenja, tijek plenarne sjednice toga dana), zastupnička struktura, plenarne sjednice te informacije o Saboru (ustroj, ovlasti, propisi na kojima se temelji njegov rad, povijest i sl.).

Praćenje pokazatelja uspješnosti saborskoga internetskog sjedišta www.sabor.hr dio je redovitoga rada web redakcije Službe za medije Hrvatskoga sabora.

  Autor: Internet redakcija  


Odluke
Hrvatski sabor 2017. Pravne napomene
Impressum
Powered by iSite