Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
          gradjani@sabor.hr

Prioppćenja  
24. 4. 2015.
U Saboru održana konferencija o Transatlantskom trgovinskom i investicijskom partnerstvu

Zagreb - Odbor za europske poslove organizirao je u Hrvatskom saboru konferenciju o Transatlantskom trgovinskom i investicijskom partnerstvu (TTIP).

TTIP je sporazum o slobodnoj trgovini između Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država o čijem sklapanju pregovaraju Europska komisija i Vlada SAD-a. Pregovori o TTIP-u započeli su u srpnju 2013. te je do sada održano osam krugova pregovora, dok se deveti krug upravo održava u Washingtonu.

Na konferenciji su, uz članove Odbora za europske poslove, Odbora za gospodarstvo, Odbora za poljoprivredu i Odbora za zaštitu okoliša, sudjelovali i predstavnik Opće uprave za trgovinu Europske komisije, članovi Europskog parlamenta izabrani u Republici Hrvatskoj, članovi Europskog gospodarskog i socijalnog odbora, predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova, predstavnici Europske komisije u RH, predstavnici Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske udruge poslodavaca.

Konferenciju je otvorio predsjednik Odbora za europske poslove Hrvatskog sabora Daniel Mondekar pri čemu je istaknuo važnost šire javne rasprave o TTIP-u kako bi se rasvijetlile ključne nedoumice te povećala razina transparentnosti. -Odbor će sigurno do kraja ove godine organizirati još nekoliko okruglih stolova ili konferencija o ovoj temi od krucijalne važnosti, dodao je Mondekar.

Priopćenja  
23. 4. 2015.
Leko: Hrvatska nastavlja pomagati zemljama Jadransko-jonske inicijative

Neum - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko izjavio je u četvrtak u Neumu da će Hrvatska nastaviti pomagati zemljama članicama Jadransko-jonske inicijative da postanu punopravne članice Europske unije. Istaknuo je kako među njima ima puno mogućnosti za jačanje odnosa, napose u parlamentarnoj suradnji.

Priopćenja  
23. 4. 2015.
Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu iskazao povjerenje Berislavu Šipušu za obavljanje dužnosti ministra kulture
Zagreb - Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu održao je sjednicu na kojoj se raspravljalo o Prijedlogu za iskazivanje povjerenja Berislavu Šipušu za obavljanje dužnosti ministra kulture. Odbor je nakon rasprave Saboru predložio donošenje odluke o potvrđivanju novoga ministra kulture.
Sjednica Sabora  

Na temelju članka 216. i 224. Poslovnika Hrvatskoga sabora, predsjednik Sabora sazvao je 17. sjednicu Hrvatskoga sabora, za

15., 16., 17., 22., 23., 24., 29. i 30. travnja 2015.

dnevni red                  kronologija rasprava                prijenos sjednice 

Tijek sjednice  

Sjednica se nastavlja u srijedu, 29. travnja 2015. u 9.30 sati raspravom o Konačnom prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona, drugo čitanje P. Z. E. br. 697.
Aktualno  
Znate li ...

... da se 22. travnja ove godine 45. put obilježava Dan planeta Zemlje?

Potaknuti što veći broj ljudi da učine svoje "zeleno djelo" i da se uključe u podizanje razine svijesti svakog stanovnika Zemlje o potrebi zaštite prirodnih resursa planeta glavni su ciljevi globalne inicijative pod nazivom Dan planeta Zemlje. Ideja je globalne akcije da svatko može pridonijeti "održivoj budućnosti planeta".

Život na planetu suočen je s mnogim, složenim izazovima - od klimatskih promjena do izumiranja vrsta, a s tim se izazovima čovjek treba aktivno suočiti na osobnoj, lokalnoj i globalnoj razini. Svatko može zasaditi stablo, smanjiti potrošnju energije i vode, ne koristiti se plastičnom ambalažom, kompostirati ostatke hrane i bilja, reciklirati elektronički otpad, trošiti manje papira - osobito tiskanih reklamnih materijala, prijeći na "zelene" izvore energije i sudjelovati u javnim kampanjama koje ih zagovaraju, podupirati lokalnu proizvodnju hrane, doprinijeti smanjenju emisija ugljika u atmosferu te nizom drugih postupaka.

Među 192 zemlje koje su ove godine aktivno uključene u obilježavanje Dana planeta Zemlje je i Hrvatska koja u programu sudjeluje 20-ak godina. U globalnoj kampanji "Zeleni gradovi", u povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje, ove godine sudjeluje i Osijek programom „The case for zero waste“. Programom se stvaraju uvjeti za okruženje bez otpada s obiju strana granice Hrvatske i Srbije. Ovaj prekogranični projekt provodi se u suradnji dviju zemalja, a financira se iz IPA programa.

6. saziv
 

Hrvatski sabor 6. saziva zaključen je 28.10.2011., a imao je 153 zastupnika. više

5. saziv
 

Hrvatski sabor 5. saziva zaključen je 12.10.2007., a imao je 152 zastupnika. više

4. saziv
 
Hrvatski sabor 4. saziva zaključen je 17.10.2003., a imao je 151 zastupnika. više
Danas u Saboru

Nema novih najava


Sjednice Sabora
sabornica_7_saziv.jpg
 
Posjetite Sabor
 
Dokumenti EU-a
 
Natječaj
 
Poziv
 
 
O Hrvatskoj
http://www.croatia.eu
 
Europske teme
 
 
Međunarodne aktivnosti
 
Knjižnica preporučuje
 
publikacije180_5_13.jpg
 
Stranica prilagođena mobilnim uređajima
Hrvatski sabor 2015. Pravne napomene
Impressum
Powered by iSite