Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
          gradjani@sabor.hr

Web redakcija
 
Novosti  
17. 9. 2014.
Objavljeni pregledi europskih poslova u Saboru u prvoj godini članstva u EU

Hrvatska je 1. srpnja ove godine obilježila prvu godinu članstva u Europskoj uniji. U tom je razdoblju Hrvatski sabor - zastupnici i stručne službe - uspješno odradio niz poslova koji proizlaze iz njegove uloge parlamenta države članice EU-a.

Kako bi javnost imala uvid u sve aktivnosti Sabora u obavljanju europskih poslova, Hrvatski sabor započeo je s objavom biltena „Europski poslovi u Hrvatskom saboru“ koji će na saborskim web stranicama biti dostupan kao mjesečnik. U uvodniku prvoga broja predsjednik Sabora Josip Leko izrazio je nadu da će mjesečnik s detaljnim pregledom europskih poslova u Saboru hrvatskoj javnosti biti koristan izvor informacija, ali i da će pridonijeti većoj zainteresiranosti za europske teme te rad Sabora na ovome važnom području.

Odbor za europske poslove objavio je zaseban pregled svoga rada u prvoj godini članstva. Pregled donosi uvid u sve aktivnosti predsjednika Odbora Daniela Mondekara i članova Odbora, pregled bilateralnih i multilateralnih sastanaka, tematskih sjednica i okruglih stolova među kojima je bila i vrlo važna prethodna rasprava o djelovanju Sabora u europskim poslovima te o zastupanju hrvatskih interesa u EU-u.

Tijekom prve godine članstva intenzivirana je međuparlamentarna suradnja i na području informacijske razmjene. Tako je u okviru suradnje putem Europskog centra za parlamentarna istraživanja i dokumentaciju (ECPRD) Sabor u ovom razdoblju odgovorio na 46 posto više upita drugih parlamenta nego što je to bio slučaj u godini koja je prethodila članstvu. S druge strane, saborski zastupnici postavili su većinu upita drugim parlamentima putem platforme ECPRD, a većina njihovih upita bila je s područja parlamentarne prakse i procedura. Više informacija o međuparlamentarnoj suradnji Sabora putem ECPRD-a u prvoj godini članstva dostupno je u zasebnom letku.

  Autor: Služba za medije  

Novosti  
3. 1. 2012.
Posjećenost saborskih web stranica tijekom 6. saziva
Zagreb - Web stranice Hrvatskoga sabora u dane održavanja parlamentarnih izbora zabilježile su rekordno zanimanje javnosti u svojoj desetogodišnjoj povijesti. Informativno-edukativna rubrika o izborima zabilježila je deseterostruko veću posjećenost od dosadašnjeg dnevnog prosjeka.
Novosti  
22. 12. 2011.
Objavljeni podaci o zastupničkoj strukturi 7. saziva
Zagreb - U 7. saziv Sabora izabran je 151 zastupnik. Na internetskim stranicama Sabora javnosti su dostupni podaci o trenutačno aktivnim zastupničkim mandatima i o mandatima u mirovanju. Osobne zastupničke stranice javnosti će biti dostupne uskoro, po završetku prikupljanja i obrade potrebnih podataka.
Novosti  
12. 8. 2011.
Posjećenost saborskih stranica od 1. siječnja do 15. srpnja 2011.
Zagreb - Od siječnja do polovine srpnja saborsko je web sjedište zabilježilo 457 459 posjeta. U tom je broju približno 170 701 jedinstvenih posjetitelja koji su pregledali više od milijun i šesto tisuća stranica. Prosječan dnevni broj posjeta je 2253, a najposjećeniji dani bili su dani održavanja aktualnih prijepodneva: 6. travnja sa zabilježenih 5400 posjeta i 26. siječnja sa 4969 posjeta.
Novosti  
2. 6. 2011.
Aktualna prijepodneva najposjećeniji sadržaj saborskih web stranica
Zagreb – Proteklih pet mjeseci zanimanje javnosti za događanja u Saboru obilježila su aktualna prijepodneva, pokazuju podaci o posjećenosti službenih web stranica.
Novosti  
17. 3. 2011.
Posjećenost saborskih stranica tijekom 22. plenarne sjednice

Zagreb - Tijekom 22. sjednice Hrvatskoga sabora, koja je trajala od 26. siječnja do 11. ožujka, saborske web stranice zabilježile su 126 tisuća posjeta. Ovaj broj posjeta ostvarile su 52 tisuće jedinstvenih posjetitelja. Dani najveće posjećenosti bili su 26. siječnja, kada je održano aktualno prijepodne i 3. ožujka, kada su raspravljani vladini prijedlozi zakona o policiji i o subvencioniranju i državnom jamstvu stambenih kredita. (iRedakcija)

Novosti  
4. 1. 2011.
Posjećenost saborskih stranica tijekom 2010. godine
Zagreb - Internetsku javnost tijekom 2010. godine u Saboru je najviše zanimao kratak pregled aktualnosti, zastupnička struktura i internetski prijenos sjednice. Tijekom godine ukupno je zabilježeno 788 tisuća posjeta, a pregledano je preko dva milijuna osamsto tisuća stranica.
Novosti  
30. 6. 2008.
Osim prijenosa zasjedanja, putem Interneta dostupne i videoarhive rasprava
Zagreb - Među primarnim načinima informiranja o zakonodavnom radu Sabora je i prijenos zasjedanja putem Interneta. Korisnici Interneta u mogućnosti su pratiti rad hrvatskoga parlamenta neprekidno, u živo, u svakom trenutku zasjedanja, ali i koristiti se arhivskim videosnimkama rasprava počevši od 24. sjednice 5. saziva.
Novosti  
5. 3. 2008.
Akti na dnevnom redu aktualne sjednice dostupni kroz RSS kanal

Zagreb - Korisnicima dosadašnjih saborskih RSS kanala na raspolaganju je i novi, namijenjen primanju obavijesti o novoobjavljenim aktima na dnevnom redu aktualne sjednice. 

Novosti  
21. 9. 2007.
Opisne web adrese - pogodnost korisnicima saborskih stranica
Zagreb - Korisnicima internetskih stranica Hrvatskoga sabora od danas je pojednostavnjen pristup najposjećenijim sadržajima podrškom za tzv. kratke, opisne adrese stranica. Do popisa aktualnih zastupničkih mandata, na primjer, posjetitelji sada mogu doći, osim putem izbornika, i upisom u web preglednik opisne adrese www.sabor.hr/zastupnici.
Novosti  
21. 9. 2007.

Proširen katalog RSS kanala

Zagreb - Internetske stranice Hrvatskoga sabora proširene su danas ponudom novih RSS kanala. Korisnicima je trenutačno omogućena predbilježba za besplatno automatsko obavještavanje o novoobjavljenim informacijama za četrnaest rubrika.
Novosti  
21. 5. 2007.
Objavljene nove internetske stranice Sabora
Zagreb - Hrvatski sabor objavio je danas u potpunosti obnovljene službene internetske stranice. Nove stranice na jednostavan i pregledan način omogućuju brz pregled svih saborskih aktualnosti, a posebna je pozornost posvećena pripremi informacija za potrebe pojedinih kategorija javnosti.

RSS20
Hrvatski sabor 2018. Pravne napomene
Powered by iSite