Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
          gradjani@sabor.hr

Priopćenja  
19. 9. 2014.
Predsjednik Sabora sudjelovao na parlamentarnom obavještajno-sigurnosnom forumu u Kongresu SAD-a

Washington – Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko sudjeluje na parlamentarnom obavještajno-sigurnosnom forumu koji se od 17. do 19. rujna održava u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država u Washingtonu.

Forum je okupio predstavnike parlamenata dvanaest europskih država koji s američkim kongresnicima i stručnjacima iz obavještajne zajednice raspravljaju o političkim izazovima koje terorizam postavlja pred obavještajne, sigurnosne i građanske slobode u SAD-u i Europi.

Leko je u četvrtak održao i bilateralne sastanke s čelnicom Demokratske stranke u Zastupničkom domu američkog Kongresa Nancy Pelosi, predsjednikom Pododbora za Europu, Euroaziju i nove sigurnosne opasnosti Danom Rohrbacherom te sa senatorom Markom Begichem. U svim razgovorima američka strana istaknula je kako cijeni Hrvatsku kao partnersku državu s velikim potencijalom za razvoj. Razgovaralo se i o viznom režimu te situaciji u Jugoistočnoj Europi, posebice u Bosni i Hercegovini. 

U izaslanstvu je Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Miroslav Tuđman.

Najava  
Konferencija o zaštiti ljudskih prava na područjima posebne države skrbi

Nacionalna konferencija s temom „Ničiji ili svačiji problemi?“ o uvjetima života i zaštiti ljudskih prava u županijama posebne državne skrbi održava se u Hrvatskom saboru u utorak, 23. rujna 2014. u dvorani Ivana Mažuranića s početkom u 11.00 sati.

Svrha je konferencije potaknuti raspravu o problemima socijalno isključenih osoba na područjima posebne državne skrbi, ali i o tome tko im i kako može/treba pomoći. Na konferenciji će se govoriti i o ulozi saborskih zastupnika izabranih na tim područjima u rješavanju ovih problema. Organizator je udruga B.a.B.e. u partnerstvu s udrugama ZvoniMir iz Knina i Delfin iz Pakraca uz podršku saborskoga Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Najava  
Okrugli stol o pregledu ljudskih prava UN-a

Okrugli stol za zastupnike o Univerzalnom periodičkom pregledu ljudskih prava UN-a održava se u Hrvatskome saboru u četvrtak, 25. rujna 2014. u dvorani Josipa Jelačića s početkom u 10.00 sati.

Na okruglom stolu u organizaciji pučke pravobraniteljice uvodno će izlagati predsjednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Furio Radin, pučka pravobraniteljica Lora Vidović, pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak te voditeljica ureda UNDP-a Sandra Vlašić.

Priopćenja  
19. 9. 2014.
Melita Mulić sudjelovala na sastanku Odbora za prava žena Parlamentarne skupštine Unije za Mediteran
Porto - Članica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran i potpredsjednica njezina Odbora za prava žena Melita Mulić sudjelovala je na redovitom sastanku tog Odbora, koji je okupio zastupnice i zastupnike nacionalnih parlamenata država članica EU-a, Europskog parlamenta i nacionalnih parlamenata južnog Sredozemlja.
Priopćenja  
17. 9. 2014.
Josip Kregar sudjelovao na pariškom međuparlamentarnom sastanku s temom aktualnih zakonodavnih postupaka EU-a
Pariz - Predsjednik Odbora za pravosuđe Josip Kregar sudjelovao je jučer na međuparlamentarnom sastanku u organizaciji Odbora za europske poslove i Odbora za zakonodavstvo Nacionalne skupštine Francuskog parlamenta.
Sjednica Sabora  

 

Na temelju članka 216. i 224. Poslovnika Hrvatskoga sabora, predsjednik Sabora sazvao je 14. sjednicu u dane:

17., 18., 19., 24., 25. i 26. rujna 2014.

Sjednica je započela u srijedu, 17. rujna 2014. u 9.30 sati u Sabornici Hrvatskoga sabora. 

Dana 17. rujna 2014., nakon utvrđivanja dnevnog reda sjednice, predviđeno je vrijeme za postavljanje pitanja Vladi Republike Hrvatske, aktualno prijepodne.

dnevni red                  kronologija rasprava                 prijenos sjednice 

Tijek sjednice  

Sjednica se nastavlja u srijedu, 24. rujna 2014. u 9.30 sati raspravom o Godišnjem izvješću Vlade Republike Hrvatske.
Ljudska prava  
21. rujna - Međunarodni dan mira

Međunarodni dan mira utemeljila je Opća skupština UN-a još 1981. radi obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama. Rezolucijom UN-a iz 2001. godine 21. rujna određen je stalnim datumom za obilježavanje nenasilja i prekida neprijateljstava na globalnoj razini.

Ovogodišnje obilježavanje Dana mira u organizaciji UN-a odvija se pod geslom „Pravo naroda na mir“. Međunarodni dan mira omogućuje svim pojedincima, organizacijama i nacijama da svojim zajedničkim djelima neprekidno podsjećaju na potrebu jačanja mirovnih poruka i ideja među ljudima i narodima.

U obilježavanje Međunarodnog dana mira uključeni su milijuni ljudi koji zajednički sudjeluju u različitim aktivnostima radi promicanja kulture mira, tolerancije i nenasilja.

6. saziv
 

Hrvatski sabor 6. saziva zaključen je 28.10.2011., a imao je 153 zastupnika. više

5. saziv
 

Hrvatski sabor 5. saziva zaključen je 12.10.2007., a imao je 152 zastupnika. više

4. saziv
 
Hrvatski sabor 4. saziva zaključen je 17.10.2003., a imao je 151 zastupnika. više
Danas u Saboru

Nema novih najava


Sjednice Sabora
sabornica_7_saziv.jpg
 
Posjetite Sabor
 
Dokumenti EU-a
 
Konferencija
Europska međuparlamentarna konferencija.jpg
 
O Hrvatskoj
http://www.croatia.eu
Informacije o zemljopisu, povijesti, političkom ustroju, stanovništvu, gospodarstvu, kulturi i društvu
Europske teme
Aktualno u Europskom parlamentu
 
 
 
Knjižnica preporučuje
 
publikacije180_5_13.jpg
 
Stranica prilagođena mobilnim uređajima
Hrvatski sabor 2014. Pravne napomene
Impressum
Powered by iSite