Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
          gradjani@sabor.hr

Ustrojstvo Sabora
 
Web redakcija saborske Službe za medije

Internetsko sjedište Hrvatskoga sabora www.sabor.hr je dnevno-informativni parlamentarni servis. Za njegovo održavanje i razvoj zadužena je saborska Služba za medije. U Službi djeluje stalan tim novinara i politologa koji rade na sadržajima za web - web redakcija. U web redakciji svakodnevno se proizvede, primi, obradi i objavi mnoštvo informacija o radu Sabora za domaću i inozemnu javnost.

Najdinamičniji dio svakodnevnoga rada web redakcije je, osim praćenja plenarne sjednice o čijem se tijeku izvještava trenutačno, rad na objavi izvješća sa sjednica radnih tijela, na najavama svih službenih događanja u Saboru, opremi i objavi priopćenja, a svakodnevni zadatak novinarima je i praćenje događanja i informacijskih izvora institucija Europske unije, osobito Europskog parlamenta.

Osim prikupljanja, obrade i objave svih informacija o radu Sabora, web redakcija redovito prati uspješnost saborskog web sjedišta (evaluacija medija). Među pokazateljima uspješnosti osobito se prati rast intenziteta korištenja saborskih stranica, rast ukupne posjećenosti, a posebno podudarnost zanimanja javnosti za one kategorije informacija koje su istaknute i u komunikacijskim ciljevima ovoga parlamentarnog servisa.

  Autor: Služba za medije  


Hrvatski sabor 2017. Pravne napomene
Powered by iSite