Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
          gradjani@sabor.hr

Priopćenja  
28. 8. 2014.
Leko s kineskim premijerom o jačanju gospodarske suradnje

Leko s mladim hrvatskim olimpijcimaNanjing – Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko na početku četverodnevnog službenog posjeta Kini sastao se u Nanjingu s kineskim premijerom Lijem Keqiangom. Obojica su istaknula kako Hrvatska i Kina nemaju otvorenih pitanja te da dobru političku suradnju treba unaprijediti i na gospodarskom planu.

-Želimo jaču gospodarsku suradnju i kineska ulaganja u Hrvatsku, stoga sam i poveo sa sobom izaslanstvo hrvatskih gospodarstvenika kako bi s kineskim partnerima pronašli projekte od zajedničkog interesa, izjavio je Leko. Keqiang je naglasio kako postoji kineski interes za ulaganja u našu zemlju te da Hrvatska ima svoju priliku i kroz plan „Kina+16“ koji se odnosi na projekte u zemljama srednje i istočne Europe.
-Hrvatska je izuzetno zanimljiva Kini zbog svog geostrateškog položaja i članstva u Europskoj uniji, no konkretne investicije tek treba dogovoriti, rekao je Keqiang.

O mogućim projektima za to vrijeme su u Pekingu s predstavnicima kineskih gospodarstvenika konkretnije razgovarali predstavnici Hrvatske gospodarske komore i šest hrvatskih tvrtki – Podravke, Vindije, Končar Elektroindustrije, Zagreb Montaže, Luke Rijeka i Lučke uprave Rijeka.

Predsjednik Hrvatskoga sabora susreo se i s mladim hrvatskim olimpijcima koji su sudjelovali na Olimpijskim igrama mladih u Nanjingu. Čestitao im je na uspjehu i osvojenih šest medalja – tri zlatne, jednoj srebrnoj i dvije brončane. Leko je zajedno sa saborskim izaslanstvom, u kojem su potpredsjednica Sabora Dragica Zgrebec te zastupnici Igor Dragovan i Davor Božinović, prisustvovao i svečanosti zatvaranja Olimpijskih igara mladih.

Saborsko će izaslanstvo u petak odati počast žrtvama Drugoga svjetskog rata u Memorijalnom centru masakra u Nanjingu. Potom će zajedno s gospodarskim dijelom izaslanstva posjetiti grad Yangzhou gdje će sudjelovati na Poslovnom forumu, posjetiti Memorijalni muzej Marka Pola te se sastati s političkim čelnicima tog dvomilijunskoga grada.

Priopćenja  
26. 8. 2014.
Dowling najavio otvaranje irskog veleposlanstva u Zagrebu
Zagreb -  Voditelj Hrvatsko-irske međuparlamentarne skupine prijateljstva Domagoj Hajduković primio je u oproštajni posjet veleposlanika Irske Kierana Dowlinga.
Priopćenja  
23. 8. 2014.
Predsjednik Sabora obilježio Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima
Jadovno/Sošice -  U povodu Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, koji se kao spomendan obilježava 23. kolovoza, predstavnici Predsjednika Repubike, Hrvatskog sabora i Vlade sudjelovali su danas u komemoraciji na Spomen-području Jadovno, nakon čega su se uputili na komemoraciju kod jame Jazovka na Žumberku.
Javnost rada  
Pregled zakonodavnog rada Sabora u prvoj polovini 2014. godine
Hrvatski je sabor do ljetne stanke u zasjedanju, 15. srpnja 2014. godine, održao 2 plenarne sjednice u trajanju od 68 dana, odnosno više od 460 radnih sati, pri čemu je raspravljeno 248 točaka dnevnog reda.
Javnost rada  
Pregled troškova rada saborskih zastupnika u prvoj polovini 2014. godine
Poštujući pravo javnosti na uvid u financijske pokazatelje vezane uz rad saborskih zastupnika, Hrvatski sabor objavljuje pregled troškova rada zastupnika u razdoblju od 1. siječnja do 11. srpnja 2014. godine.
Javnost rada  
Pregled objavljenih informacija o službenim susretima u Hrvatskome saboru u prvoj polovini 2014. godine

Hrvatski sabor proteklo desetljeće, osim detaljnog izvještavanja o zakonodavnom radu Sabora, izvještava javnost putem svojih web stranica i o svim drugim službenim aktivnostima saborskih dužnosnika. Među pokazateljima o ostvarenoj transparentnosti rada Sabora i putem Interneta u ovom razdoblju je i 748 najava i 264 priopćenja, 12 fotogalerija, 6 videovijesti itd.

Javnost rada  
Posjeti Hrvatskome saboru tijekom prve polovine 2014. godine

Prema podacima saborske Službe za građane, u prvih šest mjeseci 2014. godine Hrvatski sabor je posjetilo 9.286 građana u 259 organiziranih skupina. Nazočnost plenarnoj sjednici zatražilo je 4.060 posjetitelja. Uz najbrojniju skupinu posjetitelja, domaće i inozemne učenike i studente (7.280), Sabor je posjetilo još 2.006 osoba. U protokolarnim posjetima saborskim dužnosnicima bila je 231 službena osoba.

Javnost rada  
Pokazatelji posjećenosti saborskih internetskih stranica tijekom prve polovine 2014. godine

Internetske stranice Hrvatskoga sabora posjećene su 435 335 puta od početka siječnja do 15. srpnja 2014. godine. Jedinstvenih posjetitelja bilo je 201 557, a oni su otvorili 1 658 653 jedinstvene stranice na kojima su se prosječno zadržali 4 i pol minute. Posjetitelji su, kao i u prethodnim razdobljima, najviše posjećivali pregled aktualnosti, plenarni rad te informacije o zastupničkoj strukturi.

Novost je u odnosu na prethodna razdoblja izrazito visoka posjećenost stranice posvećene zastupnicima iz RH u Europskom parlamentu koja je pogledana približno 25 tisuća puta. Saborske internetske stranice na dan održavanja izbora za zastupnike iz RH u Europskom parlamentu, 25. svibnja, zabilježile su najveću dnevnu posjećenost u prvoj polovini 2014. Tako je i tema o euroizborima zabilježila 19 398 otvaranja i, nakon aktualnosti i zastupničke strukture, postala najposjećeniji sadržaj u proteklom polugodišnjem razdoblju.

6. saziv
 

Hrvatski sabor 6. saziva zaključen je 28.10.2011., a imao je 153 zastupnika. više

5. saziv
 

Hrvatski sabor 5. saziva zaključen je 12.10.2007., a imao je 152 zastupnika. više

4. saziv
 
Hrvatski sabor 4. saziva zaključen je 17.10.2003., a imao je 151 zastupnika. više
Danas u Saboru

(Kina) - predsjednik Sabora boravi u službenom posjetu


Sjednice Sabora
Ljetna stanka u redovitom zasjedanju Hrvatskoga sabora, na temelju Ustava RH, je od 15. srpnja do 15. rujna.
sabornica_7_saziv.jpg
 
Dokumenti EU-a
 
Konferencija
Europska međuparlamentarna konferencija.jpg
 
O Hrvatskoj
http://www.croatia.eu
Informacije o zemljopisu, povijesti, političkom ustroju, stanovništvu, gospodarstvu, kulturi i društvu
Europske teme
Aktualno u Europskom parlamentu
 
 
 
Knjižnica preporučuje
 
publikacije180_5_13.jpg
 
Stranica prilagođena mobilnim uređajima
Hrvatski sabor 2014. Pravne napomene
Impressum
Powered by iSite