Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
          gradjani@sabor.hr

Priopćenja  
5. 5. 2016.
Izjava predsjednika Hrvatskog sabora povodom Jom hašoe

Zagreb - Obilježavajući Jom hašou, Dan sjećanja na nevine žrtve holokausta, prisjećamo se stradanja židovskog naroda tijekom Drugog svjetskog rata.

Suosjećam se sa židovskim narodom i tragedijom koja se nikada ne smije zaboraviti. Svi mi danas odgovorni smo djelovati kako se takav zločin iz mržnje i genocida nad pripadnicima druge rase, vjere ili nacionalnosti nikada ponovno ne bi dogodio.

Jom hašoa u sebi nosi poruku – oprostiti, ali nikad ne zaboraviti. Stoga je važno dalje raditi na edukaciji o holokaustu i očuvanju sjećanja na žrtve.

Priopćenja  
5. 5. 2016.
Reiner primio u oproštajni posjet veleposlanika Japana Keijija Idea
Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner 5. svibnja 2016. godine u Hrvatskome saboru primio je u oproštajni posjet Keijija Idea, veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj.
Priopćenja  
5. 5. 2016.
Božo Ljubić primio predstavnike Udruge bosanskih Hrvata „Prsten“
Zagreb - Predsjednik Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Božo Ljubić sastao se u srijedu s predstavnicima Udruge bosanskih Hrvata „Prsten“: predsjednikom Udruge Mijom Marićem, dopredsjednikom Udruge Pavom Zubakom, glavnim tajnikom Udruge Marjanom Biškićem i članom Kluba poduzetnika Udruge Ivicom Nuićem.
Priopćenja  
5. 5. 2016.
Gordan Jandroković primio veleposlanicu Države Izrael Zinu Kalay Kleitman
Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Gordan Jandroković primio je veleposlanicu Države Izrael Zinu Kalay Kleitman.
Priopćenja  
4. 5. 2016.
U Saboru održana sjednica o pripremi Nacionalnoga plana za borbu protiv zloćudnih bolesti

Zagreb - Inicijativa saborskoga Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku i Ministarstva zdravlja za donošenje Nacionalnoga plana za borbu protiv zloćudnih bolesti okupila je u srijedu u Hrvatskome saboru ključne dionike zdravstvenoga sustava, onkološke stručnjake i predstavnike državne vlasti.

Sjednica Sabora  

Na temelju članka 216. i 224. Poslovnika Hrvatskoga sabora, predsjednik Hrvatskoga sabora sazvao je 3. sjednicu za

13., 14., 15., 20., 21., 27., 28., 29. travnja te 4., 5., 6., 11., 12., 13., 18., 19. i 20. svibnja 2016. godine.   

  dnevni red           prijenos sjednice (itv)         prijenos sjednice (YouTube)       kronologija rasprava

Tijek sjednice  

Sjednica se nastavlja u petak, 6. svibnja 2016. u 9.30 sati raspravom o Prijedlogu zakona o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova, prvo čitanje, P.Z.E. br. 32.
Ljudska prava  
Znate li ...

... da je Opća skupština Ujedinjenih naroda 1993. godine 3. svibnja proglasila Svjetskim danom slobode medija?

Cilj obilježavanja toga dana promicanje je temeljnih načela slobode medija te odavanje dužnoga poštovanja novinarima koji su, obavljajući svoj posao, izgubili život. Ove se godine Svjetski dan slobode medija obilježava u svjetlu 250. obljetnice prvoga zakona o slobodi informiranja (Švedska i Finska) te 25. obljetnice Deklaracije o načelima slobode medija predložene na inicijativu afričkih novinara u Windhoeku, Namibiji te poslije usvojenoj na Općoj konferenciji UNESCO-a (Windhoeška deklaracija).

Ujedinjeni narodi Svjetski dan slobode medija ove godine obilježavaju s naglaskom na povezanost slobode medija, kulture otvorenosti i prava na slobodu informiranja te održivoga razvoja u digitalnome dobu. Zajednička nit ovim temama je novinarstvo te važnost zaštite novinara koji informacije prenose javnosti. U okviru različitih programa u povodu Svjetskoga dana slobode medija ova će se pitanja razmatrati iz tri različite perspektive: slobode informiranja kao temeljne slobode i ljudskoga prava, zaštite slobode medija od cenzure i drugih utjecaja te osiguravanja zaštite novinarstvu, i na internetu i u drugim medijima.

7. saziv
 
Hrvatski sabor 7. saziva zaključen je  25.9.2015., a imao je 151 zastupnika. više
6. saziv
 

Hrvatski sabor 6. saziva zaključen je 28.10.2011., a imao je 153 zastupnika. više

5. saziv
 

Hrvatski sabor 5. saziva zaključen je 12.10.2007., a imao je 152 zastupnika. više

Danas u Saboru

Nema novih najava


Sjednice Sabora
Sabornica.jpg
 
Posjetite Sabor
 
Dokumenti EU-a
 
Poziv
 
O Hrvatskoj
http://www.croatia.eu
 
Europske teme
 
 
Međunarodne aktivnosti
 
Knjižnica preporučuje
publikacije180_5_13.jpg
Hrvatski sabor 2016. Pravne napomene
Impressum
Powered by iSite