Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
          gradjani@sabor.hr

Priopćenja  
25. 5. 2016.
Ines Strenja-Linić primila predsjednika Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku korejskog parlamenta

Zagreb - Predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ines Strenja-Linić susrela se u srijedu s predsjednikom Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Narodne skupštine Republike Koreje Choonom Jinom Kimom.

Strenja-Linić upoznala je svog korejskog kolegu s karakteristikama i poteškoćama hrvatskog zdravstvenog sustava te planovima zdravstvene reforme.

–Među ostalim planiramo reformu hitne medicinske pomoći, bolničkog sustava i primarne zdravstvene zaštite, istaknula je Strenja-Linić naglasivši kako je Hrvatska uslijed problema u zdravstvu suočena s odljevom liječnika u inozemstvo te nedostatkom liječnika.

Kim je pojasnio specifičnosti korejskog zdravstvenog sustava i medicinskog obrazovanja te je izrazio uvjerenje kako bi produbljivanje međudržavne i međuparlamentarne suradnje doprinijelo razmjeni iskustava na području zdravstvenih politika.

Najava  
Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora u nedjelju, 29. svibnja 2016.

U povodu obilježavanja 30. svibnja - Dana Hrvatskoga sabora, kojim se prisjećamo konstituiranja prvoga višestranačkog Sabora 1990. godine, Hrvatski sabor četvrti put otvara svoja vrata građanima i svim zainteresiranim posjetiteljima Zagreba. Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora održat će se u nedjelju, 29. svibnja 2016. od 10 do 17 sati.

Saborska Služba za građane za posjetitelje je priredila poseban program obilaska zgrade Sabora. Obilasci, uz stručno vodstvo u trajanju od približno 25 minuta, bit će svakih 30 minuta u skupinama do najviše 50 posjetitelja. Stručno vodstvo na engleskom jeziku održat će se s početkom u 12 i u 15 sati. Svi zainteresirani posjetitelji mogu ulaziti u zgradu Sabora na Trgu sv. Marka na ulazu broj 6 bez prethodne najave, uz uobičajeni sigurnosni pregled. Osobama koje se otežano kreću ili su u invalidskim kolicima osiguran je ulaz bez čekanja.

Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora, osim obilaska zgrade Sabora uz upoznavanje s poviješću i radom Sabora te umjetničkim sadržajima u njegovu prostoru, građanima daje priliku i za susret sa saborskim zastupnicima. U skladu s praksom dosadašnjih dana otvorenih vrata, predsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner susrest će se s građanima u Sabornici u 11 sati.

Priopćenja  
25. 5. 2016.
Udruga ruralnoga turizma upoznala članove Odbora za poljoprivredu s poteškoćama i prijedlozima za razvoj ruralnoga turizma
Zagreb - Predsjednik Odbora za poljoprivredu Branko Hrg i članovi Odbora Ljubica Ambrušec, Damir Felak i Damir Tomić susreli su se u srijedu s predstavnicama Udruge ruralnoga turizma Hrvatske Jasminom Rakić Horvat i Aleksandrom Kuratko Pani.
Priopćenja  
25. 5. 2016.
Maras održao sastanak s katarskom veleposlanicom Al-Thani
Zagreb - Voditelj Hrvatsko-katarske međuparlamentarne skupine prijateljstva Gordan Maras susreo se u srijedu s katarskom veleposlanicom šeikom Mozom Bint Nasser Bin Ahmad Ali Al-Thani.
Priopćenja  
25. 5. 2016.
Josip Bilaver primio azerbajdžanskog veleposlanika Kamila Khasiyeva
Zagreb - Voditelj Hrvatsko-azerbajdžanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora Josip Bilaver primio je veleposlanika Republike Azerbajdžana u RH Kamila Khasiyeva.
Priopćenja  
24. 5. 2016.
Reiner održao govor na Konferenciji predsjednika parlamenata Europske unije

Luksemburg - Predsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner drugoga dana Konferencije predsjednika parlamenata Europske unije govorio je o ulozi nacionalnih parlamenata i međuparlamentarne suradnje.

Sjednica Sabora  

Na temelju članka 216. i 224. Poslovnika Hrvatskoga sabora, predsjednik Hrvatskoga sabora sazvao je 3. sjednicu za

13., 14., 15., 20., 21., 27., 28., 29. travnja, 4., 5., 6., 11., 12., 13., 18., 19., 20. i 31. svibnja  te 1., 2. i 3. lipnja 2016. godine.   

  dnevni red           prijenos sjednice (itv)         prijenos sjednice (YouTube)       kronologija rasprava

Tijek sjednice  

Sjednica se nastavlja u utorak, 31. svibnja 2016. u 9.30 sati raspravom o Konačnom prijedlogu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o socijalnoj skrbi, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z. br. 64.
Rad Sabora  
Pregled rada i strukture Hrvatskoga sabora u 7. sazivu

Stručna služba Hrvatskoga sabora, među ostalim poslovima, priređuje i niz statističkih te drugih informativnih prikaza rada i strukture Hrvatskoga sabora. Tako je o radu prethodnoga, 7. saziva (konstituiran 22. prosinca 2011., donesena odluka o raspuštanju 25. rujna 2015., zaključen 28. prosinca 2015.) za javnost priređen detaljan, cjelovit prikaz zakonodavnog rada te zastupničke strukture toga saziva.

Publikacija „Pregled rada Hrvatskoga sabora u 7. sazivu (2011.-2015.)“ donosi pregled zakonodavnog rada Sabora tijekom 20 redovitih i 4 izvanredne plenarne sjednice, koliko ih je održano u ovom sazivu, u ukupnom trajanju od 393 dana. Pored ostalih pokazatelja rada, publikacija donosi i pregled zastupničkih pitanja te aktivnosti Odbora za europske poslove te drugih radnih tijela na području europskih poslova.

Publikacija “Zastupnici 7. saziva Hrvatskoga sabora, 2011.-2015.” donosi cjelovit pregled zastupničke strukture u tom sazivu. Osim sustavnog prikaza 212 zastupnika, publikacija donosi informacije o čelništvu Sabora, parlamentarnim strankama, klubovima zastupnika, radnim tijelima, ulozi Sabora u razdoblju koje je prethodilo stupanju Republike Hrvatske u članstvo Europske unije i nakon stupanja u članstvo te o izaslanstvima i međuparlamentarnim skupinama prijateljstva. Publikacija usto po prvi put donosi iscrpan statistički prikaz zastupničke strukture u tri vremenske odrednice: na temelju rezultata izbora, pri konstituiranju te pri zaključenju 7. saziva Sabora. Zastupnička struktura statistički je obrađena po stranačkoj pripadnosti, obrazovnoj, dobnoj i spolnoj strukturi te prethodnom parlamentarnom iskustvu.

Publikacije su slobodne za preuzimanje i uporabu u skladu s odredbama Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima.

7. saziv
 
Hrvatski sabor 7. saziva zaključen je  25.9.2015., a imao je 151 zastupnika. više
6. saziv
 

Hrvatski sabor 6. saziva zaključen je 28.10.2011., a imao je 153 zastupnika. više

5. saziv
 

Hrvatski sabor 5. saziva zaključen je 12.10.2007., a imao je 152 zastupnika. više

Danas u Saboru

Nema novih najava


Sjednice Sabora
Sabornica.jpg
 
Posjetite Sabor
 
Dokumenti EU-a
 
Javni pozivi
 
 
O Hrvatskoj
http://www.croatia.eu
 
Europske teme
 
 
Međunarodne aktivnosti
 
Knjižnica preporučuje
publikacije180_5_13.jpg
Hrvatski sabor 2016. Pravne napomene
Impressum
Powered by iSite