Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
          gradjani@sabor.hr

Aktualno u Saboru
 
Ispravak informacija objavljenih u tiskanom izdanju Večernjeg lista od 12. siječnja 2017.

Nakon što je Večernji list u svom tiskanom izdanju od 12.1.2017, na str. 7, objavio članak novinarke Ive Boban Valečić pod naslovom ”Tjelohranitelji prate Željka Reinera na skijanju u inozemstvu”, a koji su istoga dana prenijeli i Tportal te Net.hr, radi istinitog i cjelovitog informiranja javnosti objavljujemo ispravak informacija.

Ispravak informacija

Večernji list je 12. siječnja 2017., na str. 7, objavio članak novinarke Ive Boban Valečić pod naslovom ”Tjelohranitelji prate Željka Reinera na skijanju u inozemstvu”.

Uz tvrdnju u naslovu, novinarka u svom članku među ostalim navodi sljedeće:

”Željko Reiner je, pak, kako se doznaje, ovih dana na godišnjem odmoru izvan Hrvatske. Navodno je na skijanju, a budući da je još uvijek pod osiguranjem, na godišnji odmor sasvim ga sigurno prate i tjelohranitelji čije troškove plaća država. Gdje su svi skupa odsjeli i koliko će sve to koštati porezne obveznike nemoguće je doznati jer su podaci o osiguranju štićenih osoba klasificirani kao tajni.”

Da je novinarka u članku navedene informacije prije objave provjerila u skladu s etičkim i profesionalnim standardima novinarske struke, ne bi došlo do neistinitog izvještavanja javnosti, koja ima pravo na cjelovitu i istinitu informaciju. Naime, točno je da se potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner trenutno nalazi na privatnom putovanju s obitelji izvan Hrvatske, i to vlastitim vozilom. Netočna je, međutim, tvrdnja da ga pritom prate i tjelohranitelji te da se za njegovo putovanje zajedno s tjelohraniteljima terete porezni obveznici odnosno državni proračun.

Iako potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner u skladu s važećim propisima ima pravo na osobnu zaštitu, tog se prava uoči putovanja u pisanom obliku odrekao, budući da je riječ o privatnom putovanju.

Davor Orlović, tajnik Hrvatskoga sabora

Autor:   Služba za medije  
 
Danas u Saboru

Nema novih najava


Služba za medije

Voditeljica Službe:
Marina Buntić Juričić

Telefon:
01/45 69 638
01/45 69 423
Telefaks:
01/45 69 611
01/45 69 657
e-mail: mediji@sabor.hr

 
Akreditacije novinara
 
RSS
 
 
Javnost rada - pokazatelji
 
Hrvatski sabor 2017. Pravne napomene
Powered by iSite