Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
         gradjani@sabor.hr

Zastupnici 9. saziva Hrvatskoga sabora
 
Izvješća o aktivnostima saborskih dužnosnika
 
Priopćenja  
15. 2. 2018.
Odbor za gospodarstvo održao tematsku sjednicu o Izvješću o poslovanju Agrokora

Zagreb – Saborski Odbor za gospodarstvo održao je u četvrtak tematsku sjednicu na kojoj se raspravljalo o Izvješću potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić i izvanrednog povjerenika Vlade Republike Hrvatske Ante Ramljaka o poslovanju Agrokora.

Uz predsjednika Odbora Darinka Kosora sjednici su prisustvovali članovi Odbora iz redova zastupnika, vanjski članovi kao i ostali saborski zastupnici na čija su pitanja odgovarali Martina Dalić i Ante Ramljak.

U uvodnom dijelu predsjednik Odbora Kosor je rekao da je sjednica sazvana kako bi saborski zastupnici i hrvatska javnost dobili informacije o koncernu Agrokor i svim aktualnostima vezanima uz Agrokor.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić govorila je o tijeku primjene Zakona o izvanrednoj upravi u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku. Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak dao je kronološki detaljan pregled zbivanja oko Agrokora i njegovog angažmana u procesu koji provodi izvanredna uprava s njim na čelu. Ramljak je posebno govorio o predstojećim koracima u postizanju nagodbe u zakonskom roku i sklapanju sporazuma o nagodbi s vjerovnicima.

U nastavku rada sjednice članovi Odbora za zakonodavstvo i drugi saborski zastupnici postavljajući pitanja Martini Dalić i Anti Ramljaku pokazali su poseban interes za poslovanje koncerna Agrokor i svih tvrtki u grupaciji, kako u Hrvatskoj, tako i u državama okruženja, dospjele obveze i kredite, očuvanje radnih mjesta, namirivanje dobavljača, restrukturiranje, angažman savjetničkog tima izvanrednog povjerenika Ramljaka, zakonske rokove za rad izvanredne uprave, sklapanje nagodbe, ulogu stranih investicijskih fondova i banaka, buduće vlasnike koncerna te sve ostale relevantne teme od posebnog značaja za daljnje poslovanje Agrokora.

Odgovarajući na brojna pitanja Dalić i Ramljak više su puta naglasili kako je glavni cilj postupka koji se vodi uspješno okončanje rada izvanredne uprave Agrokora postizanjem nagodbe. Rečeno je kako se donošenjem Zakona o izvanrednoj upravi u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku štitio nacionalni interes, omogućilo upravljanje krizom i time izbjegla ekonomska katastrofa.

Zastupnici su, među ostalim, dobili odgovore na pitanja o tome odakle se plaća rad izvanredne uprave, tko je radio na pisanju tzv. Lex Agrokoru, detaljno je pojašnjen postupak pregovora o nagodbi, način odabira konzultanata za restrukturiranje, a rasprava je zaključena dogovorom o redovitom održavanju ovakvih sastanaka kako bi saborski zastupnici neposredno dobili informacije o radu i postupcima izvanredne uprave Agrokora.

  Autor: Služba za medije  

Priopćenja  
15. 2. 2018.
U Saboru održana tematska sjednica u povodu obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti
Zagreb – U povodu obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti, saborski Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku i Odbor za ravnopravnost spolova održali su zajedničku tematsku sjednicu.
Priopćenja  
14. 2. 2018.
Domagoj Ivan Milošević sastao se s predstavnikom londonskog Cityja pri Europskoj uniji
Zagreb -  Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević sastao se u srijedu s Jeremyjem Browneom, predstavnikom londonskog Cityja pri Europskoj uniji.
Priopćenja  
13. 2. 2018.
Potpredsjednik Europske komisije Andrus Ansip u Saboru zamolio nastavak podrške razvoju jedinstvenog digitalnog tržišta
Zagreb - Andrus Ansip, potpredsjednik Europske komisije nadležan za jedinstveno digitalno tržište (JDT), sastao se u utorak s članovima Odbora za europske poslove, Odbora za gospodarstvo te Odbora za informiranje, informatizaciju i medije kako bi ih izvijestio o trenutačnom statusu i planovima razvoja jedinstvenog digitalnog tržišta.
Priopćenja  
9. 2. 2018.
Otvorene prijave za kviz-natjecanje učenika „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“
Zagreb – Saborska Služba za građane od 9. do 22. veljače 2018. na adresu elektroničke pošte kviz.gradjani@sabor.hr prima prijave za peto online kviz-natjecanje učenika osnovnih škola pod nazivom „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“.
Priopćenja  
9. 2. 2018.
Potpredsjednik Sabora Reiner primio zastupnika u Europskom parlamentu Markusa Ferbera
Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner sastao se u petak u Hrvatskome saboru s Markusom Ferberom, predsjednikom izaslanstva CSU-a Njemačke u Europskom parlamentu i članom Odbora za gospodarska i financijska pitanja Europskog parlamenta.
Priopćenja  
9. 2. 2018.
Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević primio zastupnika u Europskom parlamentu Markusa Ferbera
Zagreb -  Predsjednik saborskoga Odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević sastao se u petak s Markusom Ferberom, zastupnikom u Europskom parlamentu i potpredsjednikom Zaklade Hanns Seidel.
Priopćenja  
9. 2. 2018.
Dobitnici stipendije njemačkog parlamenta u studijskom posjetu Saboru
Zagreb – Tina Milas, Juraj Požgaj i Matej Hittner, ovogodišnji polaznici Međunarodnog programa stipendije njemačkog saveznog parlamenta Bundestaga, završili su u petak svoj trodnevni studijski posjet Hrvatskome saboru.
Priopćenja  
7. 2. 2018.
U Saboru održana tematska sjednica o sigurnosti djece u digitalnom svijetu

Zagreb – U organizaciji Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku te na inicijativu i uz potporu Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, u Saboru je u srijedu održana tematska sjednica posvećena pitanju sigurnosti djece na Internetu. Ovom sjednicom, kojom se ujedno obilježio i Dan sigurnijeg Interneta, željelo se ukazati na sigurnosne probleme djece na Internetu.

Priopćenja  
7. 2. 2018.
Članovi Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku sastali se sa zastupnikom u njemačkom Bundestagu Andrewom Ullmannom
Zagreb – Članovi saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ines Strenja-Linić, Ivan Ćelić i Siniša Varga sastali su se u srijedu sa članom Odbora za zdravstvo njemačkog Bundestaga i profesorom infektologije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Würzburgu Andrewom Ullmannom te prof. dr. sc. Adrianom Vince iz Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu.
Priopćenja  
5. 2. 2018.
Glavni tajnik albanskog parlamenta posjetio Hrvatski sabor

Zagreb - U sklopu studijskog posjeta Hrvatskome saboru izaslanstva Skupštine Albanije na čelu s glavnim tajnikom Gencijem Gjonçajem održan je niz sastanaka sa saborskim dužnosnicima s ciljem razmjene znanja, prakse i iskustava u organizaciji parlamentarnog rada.

Priopćenja  
2. 2. 2018.
Sinčić primio zamjenika ministra vanjskih poslova Turkmenistana

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-turkmenistanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Ivan Vilibor Sinčić primio je danas u Hrvatskome saboru zamjenika ministra vanjskih poslova Turkmenistana Berdiniyaza Matieva.

Priopćenja  
1. 2. 2018.
Peđa Grbin primio veleposlanicu Alžira Faridu Aiouaze

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-alžirske međuparlamentarne skupine prijateljstva Peđa Grbin sastao se u četvrtak s veleposlanicom Alžira u Hrvatskoj Faridom Aiouaze.


Priopćenja
RSS20
Hrvatski sabor 2017. Pravne napomene
Impressum
Powered by iSite