Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
         gradjani@sabor.hr

Zastupnici 9. saziva Hrvatskoga sabora
 
Izvješća o aktivnostima saborskih dužnosnika
 
Priopćenja  
18. 12. 2018.
Potpredsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Grbin održao sastanak s nizozemskim veleposlanikom Voskampom

Zagreb - Potpredsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Hrvatsko sabora Peđa Grbin sastao se u utorak s veleposlanikom Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj Hendrikom Janom Voskampom, s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima dviju država te o trenutnoj situaciju u Europskoj uniji, koje su Hrvatska i Nizozemska članice.

Obostrano su potvrđeni vrlo dobri i prijateljski odnosi dviju država, a posebna pažnja tijekom razgovora posvećena je činjenici da će Hrvatska 2020. godine preuzeti predsjedanje Europskom unijom.

Osim o bilateralnim odnosima razgovaralo se i o odnosima s državama u hrvatskome susjedstvu koje nisu članice Europske unije. Potpredsjednik Odbora Grbin ukazao je na potrebu nastavaka inicijativa za proširenjem Europske unije, dok je veleposlanik Voskamp predstavio stajališta Nizozemske o daljnjem proširenju Unije. Također, razgovaralo se i o situaciji u Bosni i Hercegovini te odnosu Hrvatske prema toj državi, kao i o nedavno provedenim izborima u Bosni i Hercegovini.

   

Priopćenja  
17. 12. 2018.
Potpredsjednik Sabora Reiner održao sastanak s azerbajdžanskim veleposlanikom Gurbanovom
Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav akademik Željko Reiner sastao se u ponedjeljak s veleposlanikom Republike Azerbajdžana u Republici Hrvatskoj Fakhraddinom Gurbanovom s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima dviju država.
Priopćenja  
14. 12. 2018.
Parlamentarna skupština Vijeća Europe raspisala natječaj za dizajn trofeja Europske nagrade
Strasbourg - Odbor za socijalna pitanja Parlamentarne skupštine Vijeća Europe raspisao je natječaj za dizajn novog trofeja Europske nagrade. Natječaj je namijenjen studentima umjetnosti, dizajna i arhitekture iz zemalja članica Vijeća Europe.
Priopćenja  
14. 12. 2018.
Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Interparlamentarnoj uniji Saša Đujić sudjelovao na 5. globalnoj konferenciji mladih parlamentaraca
Baku - Predsjednik Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskoga sabora pri Interparlamentarnoj uniji Saša Đujić sudjeluje na 5. globalnoj konferenciji mladih parlamentaraca koja se održava 14. i 15. prosinca u glavnome gradu Azerbajdžana.
Priopćenja  
14. 12. 2018.
Održan okrugli ”Nasilna aneksija Crne Gore i otpor Hrvata i Crnogoraca unitarizmu u Kraljevini SHS/Kraljevini Jugoslaviji (1918.-1941.)”
Zagreb – U organizaciji saborske zastupnice Ermine Lekaj Prljaskaj, predstavnice albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine i Saveza Crnogoraca Hrvatske, u Hrvatskome saboru, održan je okrugli stol ”Nasilna aneksija Crne Gore i otpor Hrvata i Crnogoraca unitarizmu u Kraljevini SHS/Kraljevini Jugoslaviji (1918.-1941.)”.
Priopćenja  
12. 12. 2018.
Održana tematska sjednica o aktualnim problemima liječenja oboljelih od šećerne bolesti u Hrvatskoj
Zagreb - Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku održao je u srijedu sjednicu posvećenu problematici liječenja oboljelih od šećerne bolesti u Hrvatskoj, a okupljeni članovi Odbora, stručnjaci iz područja medicine, posebno dijabetologije, i predstavnici udruga oboljelih od dijabetesa razmijenili su mišljenja i o aktualnoj situaciji vezanoj uz mogućnost povećanja cijena inzulina i njegovog uvrštavanja na B-listu lijekova.
Priopćenja  
12. 12. 2018.
U Saboru održana svečana dodjela "Nagrade Ivan Filipović" za 2017. godinu
Zagreb – U Hrvatskome saboru održana je u srijedu svečana dodjela "Nagrade Ivan Filipović" za 2017. godinu, a  dodijeljene su dvije nagrade za životno djelo i deset godišnjih nagrada pojedincima.
Priopćenja  
11. 12. 2018.
Predsjednik Odbora za europske poslove Milošević otvorio konferenciju o inicijativi Europske snage solidarnosti
Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević sudjelovao je u utorak na svečanoj konferenciji održanoj prigodom otvaranja programa Europske snage solidarnosti.
Priopćenja  
11. 12. 2018.
Članovi Hrvatsko-argentinske skupine prijateljstva primili argentinskog veleposlanika Cernandasa

Zagreb – Voditelj Hrvatsko-argentinske međuparlamentarne skupine prijateljstva Ivan Lovrinović te članovi skupine Davor Ivo Stier, Domagoj Hajduković i Saša Đujić održali su u utorak sastanak s veleposlanikom Argentine u Hrvatskoj sa sjedištem u Budimpešti Maximilianom Gabrielom Gregoriom Cernandasom.

Priopćenja  
10. 12. 2018.
Ćelić i Babić na međunarodnoj konferenciji o ulozi parlamenata u suvremenom svijetu
Moskva - Voditelj Hrvatsko-ruske međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora Vedran Babić i član Skupine Ivan Ćelić sudjeluju na međunarodnoj konferenciji "Uloga parlamenata u suvremenom svijetu – Vijeće Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije – 25 godina na putu višesmjernog razvoja".
Priopćenja  
7. 12. 2018.
Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina održao sjednicu u povodu obilježavanja 70. obljetnice usvajanja Opće deklaracije o ljudskim pravima

Zagreb – Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina održao je u petak sjednicu posvećenu 70. godišnjici usvajanja Opće deklaracije o ljudskim pravima, uoči obilježavanja 10. prosinca - Međunarodnog dana ljudskih prava. 

Priopćenja  
7. 12. 2018.
Potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner nazočio Kongresu medicinskih sestara i tehničara
Zagreb - Potpredsjednik Sabora i izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner nazočio je svečanom otvaranju Kongresa medicinskih sestara i tehničara u organizaciji KBC-a Zagreb o temi “Razvojni putevi sestrinstva III – Da se ne zaborave devedesete“.
Priopćenja  
6. 12. 2018.
U Saboru održana završna konferencija kampanje „Boranka“ - akcije pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije
Zagreb - Pododbor Hrvatska izviđačka parlamentarna unija Odbora za obitelj, mlade i sport i Savez izviđača Hrvatske, u suradnji s Hrvatskim šumama i Hrvatskom gorskom službom spašavanja organizirao je u četvrtak u Hrvatskome saboru završnu konferenciju kampanje „Boranka“ - volonterske akcije pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije.
Priopćenja  
6. 12. 2018.
Potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner nazočio obilježavanju Dana grada Varaždina
Varaždin - Potpredsjednik Sabora i izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner nazočio je svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina u povodu obilježavanja Dana grada.
Priopćenja  
6. 12. 2018.
Potpredsjednik Sabora Reiner upisao se u knjigu žalosti u povodu smrti Georgea H. W. Busha
Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner upisao se u knjigu žalosti koja je u veleposlanstvu SAD-a otvorena povodom smrti nekadašnjeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Georga H. W. Busha.
Priopćenja  
6. 12. 2018.
Milošević primio azerbajdžanskog veleposlanika Gurbanova
Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Ivan Domagoj Milošević primio je u četvrtak veleposlanika Azerbajdžana u Hrvatskoj Fakhraddina Gurbanova.
Priopćenja  
6. 12. 2018.
Zastupnik Hrvoje Zekanović susreo se s veleposlanikom Novog Zelanda Patrickom Ratom
Zagreb - Voditelj Hrvatsko-novozelandske međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvoje Zekanović primio je veleposlanika Novog Zelanda u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Italiji Patricka Johna Ratu.
Priopćenja  
5. 12. 2018.
Potpredsjednik Sabora Reiner sudjelovao na obilježavanju Dana općine Bistra
Bistra – Potpredsjednik Sabora i izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner nazočio je svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Bistra u povodu obilježavanja Dana općine.
Priopćenja  
5. 12. 2018.
Izaslanstvo Odbora za europske poslove boravilo u posjetu Den Haagu
Den Haag – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević, članovi Odbora Miro Kovač i Marin Škibola, te voditeljica Hrvatsko-nizozemske međuparlamentarne skupine prijateljstva Ana-Marija Petin boravili su 4. i 5. prosinca 2018. u radnom posjetu Kraljevini Nizozemskoj.
Priopćenja  
5. 12. 2018.
Đakić primo azerbajdžanskog veleposlanika Gurbanova
Zagreb - Predsjednik Odbora za ratne veterane Josip Đakić primio je u srijedu veleposlanika Republike Azerbajdžan Fakhraddina Gurbanova.
Priopćenja  
4. 12. 2018.
Održana tematska sjednica o hrvatskoj kulturnoj baštini
Zagreb – Saborski Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu, u okviru obilježavanja Europske godine kulturne baštine 2018., održao je u utorak tematsku sjednicu pod nazivom „Hrvatska kulturna baština u kontekstu europske kulturne baštine“.
Priopćenja  
1. 12. 2018.
Predrag Matić sudjelovao na sastanku Stalnog odbora Parlamentarne skupštine SEECP-a
Sarajevo - Voditelj Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Procesa suradnje u Jugoistočnoj Europi (SEECP) Predrag Matić sudjelovao je u subotu na sastanku Stalnog odbora PS SEECP-a u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Priopćenja
RSS20
Hrvatski sabor 2018. Pravne napomene
Impressum
Powered by iSite