Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
          gradjani@sabor.hr

Priopćenja  
18. 10. 2018.
Izaslanstvo Odbora za međuparlamentarnu suradnju indonezijskog parlamenta u posjetu Hrvatskom saboru

Zagreb – Članovi saborskoga Odbora za međuparlamentarnu suradnju zastupnici Ante Babić, Goran Beus Richembergh i Peđa Grbin sastali su se s izaslanstvom Odbora za međuparlamentarnu suradnju Zastupničkog doma indonezijskog parlamenta.

Sugovornici su se složili kako su bilateralni odnosi dviju zemalja dobri i bez otvorenih pitanja, a da posebnu pozornost u daljnjem razvoju suradnje treba usmjeriti na jačanje gospodarskih odnosa i ulaganja te na područje visokoga obrazovanja, poput razmjene studenata.

Od velikoga značenja za plasman indonezijske robe u Europu istaknuti su potencijali luke Rijeka, a razgovaralo se i o potrebi bolje povezanosti zrakoplovnim linijama i mogućnosti uspostave strateškog partnerstva nekih od indonezijskih zrakoplovnih tvrtki s Croatia Airlinesom. Poboljšanje prometne povezanosti dviju zemalja omogućilo bi, među ostalim, i povećanje turističke razmjene, zaključeno je.

Priopćenja  
18. 10. 2018.
Zastupnica Grozdana Perić sudjelovala na proslavi Dana općine Škabrnja
Škabrnja - Grozdana Perić, predsjednica Odbora za financije i državni proračun i izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića sudjelovala je u četvrtak na proslavi Dana općine Škabrnja.
Priopćenja  
17. 10. 2018.
U Saboru održana tematska sjednica o problemu trgovanja ženama
Zagreb - Odbor za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora održao je u srijedu, u suradnji s Centrom za žene žrtve rata ROSA, tematsku sjednicu s temom: „Suzbijanje problema trgovanja ženama“.
Sjednica Sabora  

Na temelju članka 216. i 224. Poslovnika Hrvatskoga sabora, predsjednik Sabora sazvao je 9. sjednicu Hrvatskoga sabora u dane

19., 20., 21., 26., 27., 28. rujna te 3., 4., 5., 10., 11., 12., 17., 18., 19., 24., 25., 26., 29., 30. i 31. listopada 2018.

dnevni red     kronologija rasprava  

 prijenos sjednice (ITV, YouTube)   audioprijenos (MP3, AAC)

Tijek sjednice  

Sjednica se nastavlja u petak, 19. listopada 2018. s početkom u 9.30 sati raspravom o Konačnom prijedlogu zakona o žičarama, drugo čitanje, P.Z.E. br. 357 – predlagateljica: Vlada Republike Hrvatske.
Ljudska prava  
Znate li...

...da se 17. listopada obilježava Međunarodni dan iskorjenjivanja siromaštva? Namjera je da se obilježavanjem ovog dana upozori na problem siromaštva i bijede diljem svijeta te ukaže na potrebu za njihovim iskorjenjivanjem.

Povijest obilježavanja započinje 17. listopada 1987. godine kad se na pariškom trgu Trocadero okupilo više tisuća ljudi kako bi odali počast žrtvama ekstremnog siromaštva, nasilja i gladi. Okupljeni su se tada složili kako je siromaštvo oblik kršenja ljudskih prava i utvrdili potrebu za zajedničkim djelovanjem radi zaštite i davanja potpore najranjivijima. 

Nakon okupljanja u Parizu, Opća skupština Ujedinjenih naroda usvojila je 1992. godine rezoluciju o proglašenju Međunarodnog dana iskorjenjivanja siromaštva te pozvala sve države da na nacionalnoj razini, konkretnim aktivnostima, sudjeluju u obilježavanju ovog dana. Diljem svijeta toga se dana kroz različite manifestacije svjedoči o iskustvima onih koji žive u siromaštvu i ukazuje na potrebu njihovog uključivanja u društvo, zaštitu njihovih ljudskih prava i dostojanstva te se poziva na jačanje politika iskorjenjivanja siromaštva, bijede i drugih problema koji iz toga proizlaze.

Ove godine obilježava se 25. godišnjica rezolucije te 70. godišnjica proglašenja Opće deklaracije o ljudskim pravima, a ovogodišnjom temom obilježavanja - „Zajednički izgradimo svijet uključivosti i općeg poštivanja ljudskih prava i dostojanstva“ – posebno se ukazuje na kršenje ljudskih prava osobama koje žive u siromaštvu.

Akti
 

Pretraživanje akata u zakonodavnoj proceduri za razdoblje od 2003. godine do danas. više

Rasprave
 
Pretraživanje prijepisa tonskih snimki plenarnih rasprava za razdoblje od 2003. godine do danas. više
Zastupnička pitanja
 

Pretraživanje zastupničkih pitanja upućenih Vladi RH za razdoblje od 2003. do danas.                          više

Danas u Saboru

Nema novih najava


Sjednice Sabora
procelje_Sabora.jpg
 
Posjetite Sabor
 
Dokumenti EU-a
 
Natječaj
 
Javni pozivi
 
Predsjedanje
Predsjedanje Odborom ministara Vijeća Europe
 
Predsjedanje SEI-jem
 
O Hrvatskoj
http://www.croatia.eu
 
Europske teme
 
Knjižnica preporučuje
publikacije180_5_13.jpg
Hrvatski sabor 2018. Pravne napomene
Powered by iSite