Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
         gradjani@sabor.hr

Zastupnici 9. saziva
 
Arhiva izvješća o aktivnostima saborskih dužnosnika
 
 
Arhiva izvješća o aktivnostima saborskih zastupnika - studeni 2017.
 
Priopćenja  
8. 11. 2017.
Mario Habek održao sastanak s bugarskom veleposlanicom Tanjom Dimitrovom
Zagreb – Voditelj Hrvatsko-bugarske međuparlamentarne skupine prijateljstva Mario Habek održao je u srijedu sastanak s veleposlanicom Bugarske u Hrvatskoj Tanjom Dimitrovom na kojem su potvrđeni već tradicionalno prijateljski odnosi dviju država.

Voditelj Skupine Habek, ujedno i član saborskog Odbora za turizam, predložio je veleposlanici osnaživanje suradnje Hrvatske i Bugarske u području turizma, u čemu mnogo mogu pomoći nadležni parlamentarni odbori.

Čestitao je Bugarskoj na skorašnjem preuzimanju predsjedanja Vijećem Europske unije i rekao kako je Hrvatska, koja predsjedanje preuzima početkom 2020., zainteresirana za bugarska iskustva u procesu pripreme.

Veleposlanica Dimitrova pozvala je članove Skupine prijateljstva u posjet bugarskom Narodnom sobranju te predložila da u sastavu izaslanstva bude i predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost s obzirom na to da obje države planiraju  ulazak u Schengen. Dodala je kako bi suradnja resornih parlamentarnih odbora mogla ubrzati zajednički cilj priključenja schengenskom prostoru.
  Autor: Hrvatsko-bugarska međuparlamentarna skupina prijateljstva  


Priopćenja
Hrvatski sabor 2018. Pravne napomene
Impressum
Powered by iSite