Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
         gradjani@sabor.hr

 
Arhiva izvješća o aktivnostima saborskih dužnosnika - siječanj 2018.
 
Priopćenja  
10. 1. 2018.
Peđa Grbin primio talijanskog senatora Lodovica Sonega

Zagreb - Voditelj izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj dimenziji Srednjoeuropske inicijative Peđa Grbin sastao se s talijanskim senatorom Lodovicom Sonegom, predsjednikom talijanskog parlamentarnog izaslanstva u Parlamentarnoj dimenziji Srednjoeuropske inicijative (SEI).

Tema razgovora bila je predsjedanje Republike Hrvatske Srednjoeuropskom inicijativom tijekom 2018. godine. Peđa Grbin upoznao je talijanskog kolegu s prioritetima hrvatskog predsjedanja koji će biti usmjereni na proširenje EU-a, prijenos znanja i iskustava iz predpristupnog i pristupnog procesa, gospodarsku suradnja, suradnju na području kulture, izazove migracija, intenziviranje suradnje SEI-ja s drugim regionalnim i međunarodnim organizacijama te nastavku i jačanju parlamentarne suradnje članica.

Senator Sonego je snažno podržao hrvatske prioritete predsjedanja Inicijativom te pritom istaknuo kako će talijansko predsjedanje 2019. godine imati vrlo slične prioritete. S obzirom na dosadašnje odlične bilateralne odnose Hrvatske i Italije te istovjetne strateške ciljeve, Sonego je dodao kako se predsjedanje Hrvatske i Italije 2018. i 2019. Srednjoeuropskom inicijativom može smatrati jedinstvenim dvogodišnjim predsjedanjem tom organizacijom.

  Autor: Ured za međunarodne i europske poslove  


Priopćenja
Hrvatski sabor 2018. Pravne napomene
Impressum
Powered by iSite