Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
         gradjani@sabor.hr

 
Arhiva izvješća o aktivnostima saborskih dužnosnika - svibanj 2017.
 
Priopćenja  
31. 5. 2017.
Peđa Grbin sudjelovao na sastanku Parlamentarnog odbora Parlamentarne dimenzije Srednjoeuropske inicijative

Minsk – Voditelj izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj dimenziji Srednjoeuropske inicijative Peđa Grbin sudjelovao je na sastanku Parlamentarnog odbora Parlamentarne dimenzije Srednjoeuropske inicijative koji se održao u Minsku od 29. do 31. svibnja 2017.

Parlamentarni predstavnici 18 zemalja članica Srednjoeuropske inicijative tom su prigodom usvojili Deklaraciju o proizvodnji i upravljanju gospodarstvom temeljenom na inovacijama i ljudskom kapitalu u zemljama SEI-ja, posebno naglasivši važnost suradnje zemalja u razmjeni najboljih praksi i iskustava.

Parlamentarni je odbor usvojio i prijedlog dopuna smjernica rada Srednjoeuropske inicijative koji će biti upućen Komisiji nacionalnih koordinatora. Prijedlogom se dodatno jača utjecaj i značaj Parlamentarne dimenzije Srednjoeuropske inicijative.

Voditelj izaslanstva Hrvatskoga sabora Peđa Grbin je, sudjelujući u raspravi o temi konferencije, izrazio spremnost Republike Hrvatske u preuzimanju svih obveza i odgovornosti predsjedanja Srednjoeuropskom inicijativom u 2018. godini.

  Autor: Izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj dimenziji Srednjoeuropske inicijative  


Priopćenja
Hrvatski sabor 2018. Pravne napomene
Impressum
Powered by iSite