Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
          gradjani@sabor.hr

Web redakcija
 
Novosti  
3. 1. 2012.
Posjećenost saborskih web stranica tijekom 6. saziva
Zagreb - Web stranice Hrvatskoga sabora u dane održavanja parlamentarnih izbora zabilježile su rekordno zanimanje javnosti u svojoj desetogodišnjoj povijesti. Informativno-edukativna rubrika o izborima zabilježila je deseterostruko veću posjećenost od dosadašnjeg dnevnog prosjeka.
 
U ponedjeljak, 5. prosinca saborske stranice posjećene su 23 tisuće puta, a na dan izbora, u nedjelju 4. nešto više od 13 tisuća.  Građane je pritom najviše zanimao postupak provedbe parlamentarnih izbora i način konstituiranja Sabora, a zatim područja izbornih jedinica te vodič kroz izborno zakonodavstvo.
 
Tijekom 6. saziva najveća pozornost javnosti zadržala se na pregledu saborskih aktualnosti, na zastupničkoj strukturi, kao i na nizu podataka o plenarnim sjednicama. Pri tome je značajno porastao udio javnosti koja uživo prati rad Sabora putem internetskog prijenosa, kao i udio tzv. "mobilne javnosti", osoba koje putem mobilnih uređaja prate rad Sabora.
 
Najposjećenija zastupnička stranica bila je ona Milanke Opačić sa zabilježenih gotovo 19 tisuća posjeta. Preko 17 tisuća posjeta zabilježile su stranice Marijane Petir i Ingrid Antičević Marinović, a Damira Kajina više od 16 tisuća. Više od 15 tisuća puta pogledane su stranice Ive Josipovića i Davora Bernardića. Vrlo ujednačeno zanimanje javnosti zabilježili su klubovi zastupnika HDZ-a i SDP-a, oba preko 19 tisuća.
 
Tijekom 6. saziva, među nizom informacija, objavljeno je i: više od 4 tisuće najava aktivnosti i približno toliko izvješća radnih tijela, gotovo 2 tisuće akata uz plenarnu sjednicu i više od 1500 priopćenja o događanjima u Saboru. Za inozemnu javnost preveden je i objavljen niz zakona kojima se regulira politička stvarnost u Republici Hrvatskoj. U zadnjoj godini saziva saborska javnost mogla je putem web stranica dobiti uvid u pregled svih ugovora o javnoj nabavi kao i u novčane potpore političkoj aktivnosti zastupnicima manjina i nezavisnima. (iRedakcija)
  Autor: Internet redakcija  


RSS20
Hrvatski sabor 2018. Pravne napomene
Powered by iSite