Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
          gradjani@sabor.hr

Pregled rada Sabora u 2015. godini
 
Javnost rada  
16. 7. 2015.
Posjeti Hrvatskome saboru tijekom prve polovine 2015. godine

Simulirana_sjednica Sabora za učenike srednjih škola 2015. U razdoblju od siječnja do lipnja ove godine, prema podatcima Službe za građane, Hrvatski je sabor posjetila, razgledala te poslušala predavanje o Saboru 10.831 osoba u 296 organiziranih skupina, a 4.027 osoba prisustvovalo je i nekoj od plenarnih sjednica.

U najvećem broju posjetitelji su bili učenici osnovnih škola (5.646), potom učenici srednjih škola (3.383) te studenti hrvatskih i inozemnih sveučilišta (839).  Hrvatski sabor posjećivali su i članovi udruga građana, građani pojedinci te izaslanstva u radnim i službenim posjetima. Takvih posjetitelja bilo je 963.

Uspoređujući analizirano razdoblje s istim razdobljem prošle godine, uočava se porast posjetitelja u svim kategorijama, a posebno se ističe povećan interes osnovnoškolaca te srednjoškolaca i studenata za upoznavanje, povijest i rad Hrvatskoga sabora.

Osim neposrednih posjeta Saboru, učenici i studenti upoznavali su Sabor i putem triju edukativnih projekata Službe za građane. U internetskom kviz-natjecanju pod nazivom „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?" sudjelovale su 83 osnovne škole i 489 učenika.  Svrha kviz-natjecanja bila je produbljivanje znanja o Hrvatskome saboru, njegovoj povijesnoj ulozi, ali i znanja o suvremenom načinu njegova rada te pravima i odgovornostima saborskih zastupnika.

Za srednjoškolce je organizirana Treća simulirana sjednica Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola. Radi potpore mladima u obrazovanju i odgoju za aktivno i odgovorno građanstvo, Treća simulirana sjednica za učenike srednjih škola okupila je 153 učenika srednjih škola iz 32 škole iz cijele Hrvatske.

Za studente 4. ili 5. godine dodiplomskog studija s Fakulteta političkih znanosti i Pravnog fakulteta i ove je godine organiziran program "Volontiram u Hrvatskom saboru". U program je protekle akademske godine bilo uključeno 47 studenata koji su sa saborskim zastupnicima surađivali na unapređenju komunikacije između građana i njihovih izabranih predstavnika.

  Autor: Služba za građane  


Arhiva
RSS20
Hrvatski sabor 2018. Pravne napomene
Powered by iSite