Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Mapa weba
Naslovna
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
          gradjani@sabor.hr

Potpredsjednici Hrvatskoga sabora
 
Potpredsjednici Sabora u 7. sazivu

Prema ustavnoj odredbi Hrvatski sabor ima predsjednika i jednog ili više potpredsjednika.

Poslovnikom Hrvatskoga sabora određeno je da Sabor ima dva do pet potpredsjednika. Ako se biraju dva potpredsjednika, jedan se bira na prijedlog parlamentarne većine, a drugi na prijedlog parlamentarne manjine. Ako se bira pet potpredsjednika, tri se biraju na prijedlog parlamentarne većine, a dva na prijedlog parlamentarne manjine.

Predsjednik i potpredsjednici čine Predsjedništvo Sabora.

Na konstituirajućoj sjednici 7. saziva Sabora, 22. prosinca 2011., za potpredsjednike su izabrani Josip Leko, Nenad Stazić i Milorad Batinić, a na 2., izvanrednoj, sjednici 23. prosinca 2011. Jadranka Kosor i Vladimir Šeks.

Na 4. sjednici, 15. lipnja 2012., Hrvatski sabor donio je odluku, na zahtjev Hrvatske demokratske zajednice, o razrješenju Jadranke Kosor dužnosti potpredsjednice Sabora i odluku, na osobni zahtjev zastupnika, o razrješenju Vladimira Šeksa dužnosti potpredsjednika Sabora.

Na 4. sjednici, 15. lipnja 2012. Hrvatski sabor je, na prijedlog Hrvatske demokratske zajednice, donio odluke o imenovanju Željka Reinera i Tomislava Čuljka na dužnosti potpredsjednika Sabora.

Na 5. sjednici 10. listopada 2012., Hrvatski sabor je na prijedlog Kluba zastupnika SDP-a, Kluba zastupnika HNS-a, Kluba zastupnika IDS-a, Kluba zastupnika HSU-a, Kluba zastupnika SDSS-a i Kluba zastupnika nacionalnih manjina donio Odluku o izboru Dragice Zgrebec za potpredsjednicu Hrvatskoga sabora.

   


Hrvatski sabor 2018. Pravne napomene
Powered by iSite