Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
          gradjani@sabor.hr

Priopćenja  
16. 11. 2018.
Predsjednik Sabora Jandroković nastavio službene razgovore u Zastupničkom domu Parlamenta Italije

Rim – Nakon susreta s predsjednicom talijanskog Senata Mariom Elisabetom Alberti Casellati, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i članovi izaslanstva, u kojemu su potpredsjednici Sabora Furio Radin i Željko Reiner te zastupnik Damir Mateljan, sastali su se u petak i s potpredsjednicom Zastupničkog doma talijanskog Parlamenta Mariom Ederom Spadoni te s predsjednicom Odbora za vanjske i europske poslove Martom Grande.

U razgovorima je istaknuta potreba za osnaživanjem i produbljivanjem međuparlamentarne suradnje kojoj će pridonijeti redovita razmjena mišljenja na razini odbora nadležnih za vanjsku politiku i europske poslove, ali isto tako i u okviru regionalnih inicijativa poput SEI-a. U tom smislu, predsjednik Sabora Jandroković pozvao je talijanski Odbor za vanjske poslove u Hrvatski sabor i Hrvatsku.

Od aktualnih europskih tema razgovaralo se o budućem funkcioniranju Europske unije kao i o suradnji država članica na području slobode, sigurnosti i pravde s naglaskom na migracije. Potvrđena je talijanska potpora hrvatskim nastojanjima da što prije pristupi Schengenskom i europodručju kao i prioritetima hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a. Razmijenjena su mišljenja i o situaciji u jugoistočnoj Europi, s posebnim naglaskom na Bosnu i Hercegovinu.

fotogalerija

Priopćenja  
16. 11. 2018.
Pročelje Sabora osvijetljeno u ljubičasto u povodu Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremeno rođenoj djeci

Zagreb - U povodu obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremeno rođenoj djeci, pročelje zgrade Sabora bit će osvijetljeno u ljubičasto u subotu, 17. studenoga od 16 do 24 sata. Sabor se tradicionalno uključuje u akciju senzibiliziranja javnosti za problematiku prerano rođene djece.

Priopćenja  
16. 11. 2018.
Predsjednik Sabora Jandroković uputio čestitku novoizabranom predsjedniku HAZU akademiku Velimiru Neidhardtu
Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) akademiku Velimiru Neidhardtu.
Priopćenja  
15. 11. 2018.
Predsjednik Sabora Jandroković sastao se u Rimu s predsjednicom talijanskog Senata Alberti Casellati
Rim - Posjet predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića Italiji započeo je sastankom s predsjednicom Senata talijanskog Parlamenta Mariom Elisabetom Alberti Casellati.
Priopćenja  
15. 11. 2018.
U Saboru otvorena izložba "Da se ne zaboravi Vukovar"
foto: Hina/Daniel KasapZagreb - "Da se ne zaboravi Vukovar" naziv je izložbe koja je u povodu obilježavanja 18. studenoga, Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., u četvrtak svečano otvorena u Hrvatskom saboru, u organizaciji Vukovarca Steve Culeja, HDZ-ovog saborskog zastupnika.

Sjednica Sabora  

Na temelju članka 216. i 224. Poslovnika Hrvatskoga sabora predsjednik Sabora sazvao je 10. sjednicu Hrvatskoga sabora u dane

14., 15., 16., 19., 20., 21., 28., 29., i 30. studenoga te 5., 6., 7., 12., 13. i 14. prosinca 2018. godine.

dnevni red     kronologija rasprava

 prijenos sjednice (ITV, YouTube)   audioprijenos (MP3, AAC)

Tijek sjednice  

Sjednica se nastavlja u ponedjeljak, 19. studenoga 2018. s početkom u 9.30 sati raspravom o Prijedlogu godišnjeg izvještaja o izvršenju Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2017. godinu i Prijedlogu godišnjeg izvještaja o primjeni fiskalnih pravila za 2017. godinu te Izvješću o obavljenoj reviziji Godišnjeg izvještaja o izvršenju Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2017. godinu - predlagateljica: Vlada Republike Hrvatske.
Obljetnice  
Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine

Vukovar_Hina_Damir_Sencar.jpgDan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i ove se godine obilježava pod nazivom „Vukovar - mjesto posebnog pijeteta“, a višednevnim programima i prigodnim događanjima diljem Hrvatske podsjećamo se na dvadeset i sedam godina od sloma herojske obrane Vukovara. 

Središnja komemoracija održat će se 18. studenoga, kada će gradskim ulicama Vukovara u Koloni sjećanja proći sudionici od vukovarske bolnice, u kojoj će se održati prigodni program, do Memorijalnoga groblja žrtava Domovinskog rata na kojem će državna i druga izaslanstva položiti vijence i zapaliti svijeće. I ove godine Kolonu sjećanja predvodit će hrvatski branitelji i članovi obitelji poginulih, ubijenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja grada Vukovara.

Bitka za obranu grada započela je 25. kolovoza, a završila 18. studenoga 1991. Vukovar je branilo oko 1800 branitelja. Do tragičnog sloma obrane grada poginule su 1624 osobe, a ranjeno više od 2500. U koncentracijske logore odvedeno je oko 7000 zarobljenih branitelja i civila, a iz grada je prognano oko 22 tisuće njegovih stanovnika. Na popisu zatočenih i nestalih osoba iz Domovinskog rata još je nekoliko stotina osoba s područja Vukovara.

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. obilježava se 18. studenoga na temelju Odluke Hrvatskoga državnog sabora od 29. listopada 1999. godine kojom je  određeno na dostojanstven i primjeren način odati počast svim sudionicima obrane Vukovara, grada simbola hrvatske slobode.

Akti
 

Pretraživanje akata u zakonodavnoj proceduri za razdoblje od 2003. godine do danas. više

Rasprave
 
Pretraživanje prijepisa tonskih snimki plenarnih rasprava za razdoblje od 2003. godine do danas. više
Zastupnička pitanja
 

Pretraživanje zastupničkih pitanja upućenih Vladi RH za razdoblje od 2003. do danas.                          više

Danas u Saboru

Nema novih najava


Sjednice Sabora
procelje_Sabora.jpg
 
Posjetite Sabor
 
Dokumenti EU-a
 
Pokroviteljstvo
Slovimo glagoljicom 180.jpg
 
Savjetovanja s javnošću
 
Natječaj
 
Javni pozivi
 
 
Predsjedanje
Predsjedanje Odborom ministara Vijeća Europe
 
Predsjedanje SEI-jem
 
O Hrvatskoj
http://www.croatia.eu
 
Europske teme
 
Knjižnica preporučuje
publikacije180_5_13.jpg
Hrvatski sabor 2018. Pravne napomene
Powered by iSite