Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
         gradjani@sabor.hr

Zastupnici 9. saziva Hrvatskoga sabora
 
Izvješća o aktivnostima saborskih dužnosnika
 
Priopćenja  
6. 12. 2018.
Potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner nazočio obilježavanju Dana grada Varaždina
Varaždin - Potpredsjednik Sabora i izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner nazočio je svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina u povodu obilježavanja Dana grada.

U pozdravnom govoru akademik Reiner podsjetio je na važnost Varaždina u Hrvatskoj nekad, ali i danas. – Turizam postaje jedan od najrazvijenijih gospodarskih grana, manifestacije Špancirfest i Varaždinske barokne večeri predstavljaju odličnu sinergiju kulturne baštine, nasljeđa i njegovih ljepota s traženjem sve zahtjevnijih gostiju koji u Varaždinu mogu iskusiti svo bogatstvo kulturne ponude. Razvijenim gospodarstvom, komunalnom, energetskom, prometnom i informatičkom infrastrukturom, te obrazovnim, kulturnim, sportskim i drugim sadržajima, Varaždin uistinu opravdava epitet grada u kojem životni standard raste, rekao je Reiner. Čestitao je dobitnicima javnih priznanja, zaslužnim pojedincima i udrugama grada Varaždina koji su svojim profesionalnim radom i uspjesima na različitim područjima pridonijeli prepoznatljivosti i razvoju Varaždina.

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan rekao je kako je Varaždin bogat grad zbog uspjeha svojih građana spomenuvši posebno one sportske, Zlatka Dalića i Željka Krajana, a osvrnuo se i na razvojne projekte grada. Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok podsjetio je na niz velikih varaždinskih obljetnica ove godine među kojima su 190. obljetnica Glazbene škole, 145. obljetnica kazališta te 120. obljetnica bolnice.

Na svečanoj sjednici potpisana je povelja o prijateljstvu Varaždina i Pakraca, a najavljeno je i potpisivanje povelje s Lipikom na Dan branitelja Lipika 8. prosinca.
  Autor: Ured potpredsjednika Sabora  


Priopćenja
RSS20
Hrvatski sabor 2018. Pravne napomene
Impressum
Powered by iSite