Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
          gradjani@sabor.hr

Priopćenja  
12. 8. 2018.
Čestitka predsjednika Sabora Jandrokovića Robertu Seligmanu u povodu osvajanja srebrne medalje na Europskom prvenstvu u gimnastici

Foto: Hina/EPAZagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković čestitao je hrvatskom gimnastičaru Robertu Seligmanu u povodu osvajanja srebrne medalje na Europskom prvenstvu u gimnastici u Glasgowu.

"Poštovani Roberte, srdačno Vam čestitam na osvojenoj srebrnoj medalji na Europskom prvenstvu u gimnastici. Svojim izvrsnim nastupom u finalu vježbe na konju s hvataljkama ostvarili ste sjajan uspjeh i hrvatskoj gimnastici donijeli vrijedno odličje, na radost i ponos svih nas u domovini.

Želim Vam puno uspjeha i sjajnih rezultata i na daljnjem sportskome putu!"

Priopćenja  
11. 8. 2018.
Čestitka predsjednika Sabora Jandrokovića braći Fantela na osvajanju naslova svjetskih prvaka na Svjetskom prvenstvu u jedrenju
Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković čestitao je braći Šimi i Mihovilu Fanteli na osvajanju zlatne medalje i naslova svjetskih prvaka u klasi 49er na Svjetskome prvenstvu u jedrenju u danskome Aarhusu.
Priopćenja  
11. 8. 2018.
Predsjednik Sabora Gordan Jandroković čestitao Sandri Perković na osvajanju zlatne medalje na Europskom prvenstvu u atletici
Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković čestitao je Sandri Perković na osvajanju zlatne medalje u bacanju diska na Europskom prvenstvu u atletici u Berlinu.
Priopćenja  
5. 8. 2018.
Predsjednik Sabora Jandroković na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja"
Knin - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na svečanom obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 23. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "Oluja" koje je počelo budnicom ulicama Knina u izvođenju orkestra Oružanih snaga RH.
Priopćenja  
5. 8. 2018.
Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio 303. Sinjskoj alci

Sinj - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u Sinju je nazočio 303. Sinjskoj alci, hrvatskoj viteškoj igri kojom se slavi pobjeda nad osmanskim osvajačima u bitci za Sinj  1715. godine. Uoči natjecanja za 303. Sinjsku alku predsjednik Sabora posjetio je svetište Gospe Sinjske te sudjelovao na tradicionalnom vojvodinu prijemu u Alkarskim dvorima gdje je domaćin državnome vrhu bio predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić.

Blagdani  
Znate li...
... da se 5. kolovoza obilježavaju Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i obljetnica vojno-redarstvene operacije „Oluja“?

5. kolovoza 1995. godine u samo 84 sata vojno-redarstvenom operacijom „Oluja“ oslobođeni su grad Knin te 18,4 posto ukupne površine Hrvatske koja je do tada bila okupirana. U toj operaciji bilo je angažirano gotovo 200 tisuća hrvatskih vojnika.

„Oluja“ je uz „Bljesak“ bila ključna akcija koja je dovela do okončanja Domovinskoga rata, a u konačnici dovela i do mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja te je značajno doprinijela skorom okončanju rata u Bosni i Hercegovini. Od 1996. do 2008. godine, 5. kolovoza obilježavan je kao državni blagdan pod nazivom „Dan pobjede i domovinske zahvalnosti“. Izmjenama Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj od 15. svibnja 2008. godine naziv blagdana je promijenjen u „Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja“.

Obilježavanje 5. kolovoza i ove godine započinje budnicom ulicama Knina u izvedbi Orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske, nakon čega slijede polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomeniku hrvatske pobjede „Oluja '95., uz prigodna obraćanja dužnosnika, mimohod motocikala i starodobnih vojnih vozila Kninom te svečani program na kninskoj tvrđavi čitanjem povjesnice o vojno-redarstvenoj operaciji „Oluja“ te zvonjavom kninskih crkvenih zvona kojom se simbolično obilježava ulazak pripadnika HV-a u Knin tijekom Oluje. Slijedi podizanje zastave Republike Hrvatske na kninskoj tvrđavi, čime se prisjećamo čina kojega je nakon oslobođenja Knina učinio prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman i s kojega je mjesta poslao prve poruke građanima. Potom slijedi čitanje imena poginulih i nestalih vojnika u „Oluji“, minuta šutnje za pale te počasni plotuni iz topničkih oružja, program akrogrupe HRZ-a Krila Oluje te nastup klape HRM-a Sv. Juraj.

Nakon toga uslijedit će mimohod do crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u kojoj će se održati misa za domovinu.
Akti
 

Pretraživanje akata u zakonodavnoj proceduri za razdoblje od 2003. godine do danas. više

Rasprave
 
Pretraživanje prijepisa tonskih snimki plenarnih rasprava za razdoblje od 2003. godine do danas. više
Zastupnička pitanja
 

Pretraživanje zastupničkih pitanja upućenih Vladi RH za razdoblje od 2003. do danas.                          više

Danas u Saboru

Nema novih najava


Sjednice Sabora
procelje_Sabora.jpg
U skladu s odredbama Ustava Republike Hrvatske, Hrvatski sabor ne zasjeda u razdoblju od 15. srpnja do 15. rujna.
 
Posjetite Sabor
 
Dokumenti EU-a
 
Natječaj
 
Javni pozivi
 
Predsjedanje
Predsjedanje Odborom ministara Vijeća Europe
 
Predsjedanje SEI-jem
 
O Hrvatskoj
http://www.croatia.eu
 
Europske teme
 
Knjižnica preporučuje
publikacije180_5_13.jpg
Hrvatski sabor 2018. Pravne napomene
Powered by iSite