Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
         gradjani@sabor.hr

 
Arhiva izvješća o aktivnostima saborskih dužnosnika - travanj 2017.
 
Priopćenja  
21. 4. 2017.
Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Kovač primio ministra vanjskih poslova Litve Linkevičiusa

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač, potpredsjednik Odbora Joško Klisović i članovi Odbora Vesna Pusić i Milorad Pupovac u petak su održali sastanak s ministrom vanjskih poslova Republike Litve Linasom Linkevičiusom koji boravi u službenome posjetu Republici Hrvatskoj.

Bilateralna suradnja Hrvatske i Litve, europska perspektiva država jugoistoka Europe te sigurnosna situacija u respektivnim regijama bile su središnje teme sastanka.

Bilateralni odnosi  Hrvatske i Litve su odlični, a jačanje suradnje na području transporta i energetike prioriteti  su obiju država, složili su se sugovornici. Posebno je značajnim ocijenjeno prenošenje litavskih iskustava Hrvatskoj u izgradnji LNG terminala. Ministar vanjskih poslova Litve Linkevičius ujedno je izrazio  zadovoljstvo odlukom  o slanju hrvatskih vojnih snaga u NATO-ovu brigadnu skupinu u Litvu i u Poljsku što je ocijenio vrlo značajnim za sigurnost baltičke regije.

Sugovornici su se osvrnuli i na političku i sigurnosnu situaciju u hrvatskome susjedstvu te na europsku perspektivu zemalja jugoistočne Europe. Članovi hrvatskoga izaslanstva s tim u svezi naglasili su potrebu snažnijeg angažmana Europske unije na ovome području kako bi se ubrzali procesi integracije država JIE u europske i euroatlantske integracije. Razgovaralo se i o aktualnom problemu provođenja strogoga režima kontrole unutarnjih granica EU-a na graničnim prijelazima između Hrvatske i Slovenije prema direktivi EU-a te je istaknuta potreba da se o promjenama ove direktive razgovara na razini EU-a.

  Autor: Služba za medije  


Priopćenja
Hrvatski sabor 2017. Pravne napomene
Impressum
Powered by iSite