Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor

Trg sv. Marka 6

10 000 Zagreb


Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr 
         gradjani@sabor.hr

Predsjednik Hrvatskoga sabora
 
Priopćenja o aktivnostima
 
 
Arhiva priopćenja predsjednika Sabora - travanj 2017.
 
Priopćenja  
20. 4. 2017.
Predsjednik Sabora Božo Petrov primio članove Udruge osoba s invaliditetom "Prijatelj"

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov i saborski zastupnici Branko Bačić, Ines Strenja-Linić, Ljubica Lukačić, Ivan Ćelić i Nikola Grmoja susreli su se u četvrtak s predstavnicima Udruge osoba s invaliditetom "Prijatelj" iz Metkovića.

Predsjednik udruge Ante Puljević upoznao je saborske dužnosnike s rezultatima dosadašnjega rada, trenutačnim aktivnostima i potrebama udruge "Prijatelj" koja postoji od 2003. godine. – Udruga ima 236 članova i među brojnim aktivnostima bori se za edukaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, rekao je Puljević te naglasio kako je u udruzi zaposleno 14 osoba s invaliditetom. Kako je pojasnio Puljević, udruga svoje aktivnosti provodi putem brojnih projekata i u suradnji s lokalnim vlastima i državnim institucijama te putem donacija i potpora čime je udruzi olakšano dodatno ulaganje u ljudske resurse kao i u medicinsku opremu poput neurofeedback aparata za djecu s poteškoćama u razvoju.

- Metković je među malobrojnim gradovima koji je stvorio tehničke preduvjete za povećanje mobilnosti osobama s invaliditetom i na razini Republike Hrvatske u samom je vrhu po broju pomoćnika u nastavi i osobnih asistenata, istaknuo je Puljević. - Mi i dalje u svojem radu očekujemo podršku institucija lokalne, regionalne i državne razine, posebice u projektu otvaranja zaštitne radionice za one osobe s invaliditetom koje se ne mogu natjecati na otvorenom tržištu rada, a namjera nam je i dalje svoje djelovanje širiti na ostale dijelove županije i udaljene otoke poput Korčule gdje postoje potrebe za pomoć osobama s invaliditetom i djeci s poteškoćama u razvoju, kazao je predsjednik udruge "Prijatelj".

Predsjednik Sabora Petrov i nazočni zastupnici složili su se kako su rezultati djelovanja udruge "Prijatelj" primjer dobre prakse na nacionalnoj razini te su iskazali spremnost za daljnjom suradnjom i potporom udruzi kako bi zajednički mogli raditi na stvaranju što kvalitetnijeg okvira koji će olakšati život osobama s invaliditetom na području cijele Hrvatske.

  Autor: Služba za medije  


Hrvatski sabor 2017. Pravne napomene
Impressum
Powered by iSite