Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor

Trg sv. Marka 6

10 000 Zagreb


Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr 
         gradjani@sabor.hr

Predsjednik Hrvatskoga sabora
 
Priopćenja o aktivnostima
 
 
Arhiva priopćenja predsjednika Sabora - veljača 2018.
 
Priopćenja  
13. 2. 2018.
Predsjednik Sabora Jandroković čestitao svim radijskim djelatnicima njihov dan

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na 1. Hrvatskom radijskom forumu koji je u prigodi obilježavanja 13. veljače - Svjetskog dana radija održan u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti.

Čestitao je svim radijskim djelatnicima diljem Hrvatske njihov, Svjetski dan radija te istaknuo kako je radio medij koji je zadržao dobar duh. – Kao što ljudi kažu, ostao je “dobri stari radio”, ali se istodobno mijenjao i mijenja, tehnološki se razvija, prešao je u nove, suvremene oblike emitiranja nužne za njegov opstanak i daljnji razvoj, ali nadam se da će radio i ubuduće zadržati ovu toplinu i ovaj duh koji ga obilježava, istaknuo je u svojemu obraćanju Jandroković. Naglasio je posebice i lokalnu važnost radija. - U Hrvatskoj postoji više od 150 radijskih postaja, mnogi se preko radija informiraju, on im je na određen način pogled, vrata prema svijetu. U mnogim županijama, gradovima postoje lokalni radiji koji imaju velik utjecaj i važan su izvor informiranja upravo u svojim sredinama.

Pozdravio je stručnu raspravu na radijskom forumu te istaknuo važnost promicanja pluralizma, tolerancije i slobodnih i neovisnih medija. –Drago mi je što danas predstavljate i deklaraciju koja promiče pluralizam, toleranciju, demokraciju, sve ono što bi mediji trebali promicati, i ne samo oni, nego i svi mi koji sudjelujemo u javnom životu, istaknuo je u svojemu obraćanju predsjednik Sabora koji je bio i pokrovitelj 1. Hrvatskog radijskog foruma održanog u povodu Svjetskog dana radija.

U programu 1. Hrvatskog radijskog foruma koji su organizirali HUP – Koordinacija komercijalnih radio postaja i Media servis global, tematski su, stručnim raspravama o novom Zakonu o elektroničkim medijima, kao i o europskim iskustvima medijske regulative te preporukama za izradu dobrog zakona, sudjelovali ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, dugogodišnja europarlamentarka Doris Pack te akademik Jakša Barbić.

fotogalerija

  Autor: Ured predsjednika Sabora  


Hrvatski sabor 2018. Pravne napomene
Impressum
Powered by iSite