Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor

Trg sv. Marka 6

10 000 Zagreb


Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr 
         gradjani@sabor.hr

Predsjednik Hrvatskoga sabora
 
Priopćenja o aktivnostima
 
 
Arhiva priopćenja predsjednika Sabora - kolovoz 2018.
 
Priopćenja  
4. 8. 2018.
Predsjednik Sabora Jandroković prisustvovao svečanom prijemu ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata

foto: Hina/Mario StrmotićKnin - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković prisustvovao je prijemu ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata koji je u sklopu svečanog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 23. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "Oluja" održan na Kninskoj tvrđavi.

Umirovljenim general-pukovnicima Anti Gotovini te Mladenu Markaču tom je prigodom odlikovanja - Velered kralja Petra Krešimira IV s lentom i Danicom, uručila predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Generali Gotovina i Markač odlikovani su za izniman doprinos neovisnosti i cjelovitosti Republike Hrvatske, izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine u obrambenom Domovinskom ratu, te za zasluge i uspjehe u izgradnji i zapovijedanju postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske.

"Na njega ću biti ponosan čitav život, primajući odličje u mojim mislima bili su moji suborci koji su mi tijekom Domovinskog rata domoljubno i profesionalno pomagali u građenju oružanih snaga RH koje su oslobađale branile našu domovinu od agresora", istaknuo je general Markač.

"Nama i generacijama koje rastu ostaje obveza briga sigurnosti, gospodarskom razvoju, socijalnoj pravdi i daljnjoj izgradnji demokratskih načela", poručio je general Gotovina.

  Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina  


Hrvatski sabor 2018. Pravne napomene
Impressum
Powered by iSite