Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor

Trg sv. Marka 6

10 000 Zagreb


Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr 
         gradjani@sabor.hr

Predsjednik Hrvatskoga sabora
 
Priopćenja o aktivnostima
 
 
Arhiva priopćenja predsjednika Sabora - rujan 2017.
 
Priopćenja  
4. 9. 2017.
Predsjednik Sabora Jandroković primio izaslanstvo Zrinske garde Čakovec

predsjednik Sabora Gordan Jandroković i izaslanstvo Zrinske garde Čakovec Zagreb - Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković primio je izaslanstvo Zrinske garde Čakovec uoči njihove svečanosti obilježavanja 451. obljetnice junačke pogibije Nikole IV Zrinskog – Sigetske bitke.

Predsjednik Zrinske garde Čakovec Alojzije Sobočanec istaknuo je kako je riječ o udruzi koja ima više od 250 članova, a u sklopu koje djeluje jedna od najistaknutijih povijesnih postrojbi u Hrvatskoj. Svojim djelovanjem štite i promoviraju povijesnu, kulturnu i vojničku baštinu slavne hrvatske plemićke obitelji Zrinski te povezuju gradove Zrinskih u Hrvatskoj, ali i cijeloj Europi te tako predstavljaju i hrvatsku povijest i kulturu i izvan naših granica. Svjedoči tomu podatak o oko 130 nastupa godišnje u našoj zemlji i izvan nje - čulo se u razgovoru s izaslanstvom Zrinske garde Čakovec.

Predsjednik Sabora naglasio je kako su raznolike kulturne  aktivnosti koje inicira i  organizira ova udruga te njezina  istaknuta povijesna postrojba, čuvajući i promovirajući hrvatsku povijesnu baštinu, hvalevrijedne, te su osim simbola grada Čakovca  i Međimurske županije, postali i važnim promotorima cijele naše zemlje.

Predsjednik  Jandroković prihvatio je i upućeni mu poziv za sudjelovanje na svečanosti obilježavanja 451. obljetnice junačke pogibije Nikole IV. Zrinskog – Sigetske bitke, koju  Zrinska garda Čakovec organizira  6. rujna u Čakovcu i Šenkovcu.

  Autor: Ured predsjednika  


Hrvatski sabor 2017. Pravne napomene
Impressum
Powered by iSite