Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor

Trg sv. Marka 6

10 000 Zagreb


Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr 
         gradjani@sabor.hr

Predsjednik Hrvatskoga sabora
 
Priopćenja o aktivnostima
 
 
Arhiva priopćenja predsjednika Sabora - ožujak 2018.
 
Priopćenja  
9. 3. 2018.
Predsjednik Sabora primio ministra vanjskih poslova Rumunjske Teodora Melescanua

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u petak ministra vanjskih poslova Rumunjske Teodora Melescanua koji s izaslanstvom boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Mogućnosti unaprjeđenja bilateralnih odnosa, intenziviranje suradnje na razini Europske unije, posebice u okviru skorašnjega predsjedanja Rumunjske, Finske i Hrvatske Vijećem Europske unije te situacija u regiji, bile su središnje teme današnjega sastanka.

Predsjednik Sabora Jandroković ocijenio je kako su odnosi između dviju zemalja dobri, prijateljski i bez otvorenih pitanja, a razmjene posjeta na visokoj razini te nedavno otvorenje Počasnog konzulata Rumunjske u Splitu daju dodatan zamah bilateralnim odnosima. Postoji i prostor za unaprjeđenje suradnje, složili su se sugovornici, prije svega na područjima gospodarstva, turizma, obrazovanja i trgovine. Također je istaknut značaj suradnje dvaju parlamenata, posebice kroz izravne kontakte njihovih predsjednika, radnih tijela i skupina prijateljstva.

Ministar Melescanu naglasio je potrebu što uže suradnje Hrvatske, Rumunjske i Finske u okviru priprema za skorašnje predsjedanje triju zemalja Vijećem Europske unije. – Višegodišnji financijski okvir EU-a, zajednička poljoprivredna i obrambena politika, teme su od zajedničkog su interesa, kazao je Melescanu. - Odlična prilika za razmjenu mišljenja o tim i drugim temama važnim za EU bit će sastanak predsjednika parlamenata zemalja članica EU-a koji će se u travnju ove godine održati u Talinu, podsjetio je predsjednik Sabora Jandroković.

Sugovornici su razgovarali i o situaciji u regiji pri čemu je ponovljena spremnost i Hrvatske i Rumunjske da podrže zemlje susjedstva na njihovom putu prema europskim integracijama.

fotogalerija

  Autor: Služba za medije  


Hrvatski sabor 2018. Pravne napomene
Impressum
Powered by iSite