Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
          gradjani@sabor.hr

Sjednice Sabora
 
Prijenos sjednice

Hrvatski je sabor otvoreni parlament. Temeljeći svoj rad na načelima transparentnosti i pravodobnog informiranja, posebnu pozornost posvećuje uvidu javnosti u najznačajniji segment svoga rada - zakonodavni proces.

Među primarnim načinima informiranja o zakonodavnom radu je i prijenos zasjedanja putem Interneta. Korisnici Interneta u mogućnosti su pratiti rad hrvatskoga parlamenta neprekidno, u živo, u svakom trenutku zasjedanja. Videoprijenos iz sabornice, putem saborske internetske televizije na adresi

http://itv.sabor.hr/video ,

te putem YouTube kanala

dostupan je svaki dan kada Sabor zasjeda, od jutarnjih sati pa sve do trenutka kada predsjedatelj sjednicom ne prekine rad za taj dan.

Dostupan je i audioprijenos sjednice na adresama: http://audio.sabor.hr/stream.aac i http://audio.sabor.hr/stream.mp3.

Osim videoprijenosa u živo, javnosti su dostupne i arhivske videosnimke svih zaključenih rasprava počevši od 24. plenarne sjednice u 5. sazivu, sjednica 6. saziva, sjednica 7. saziva pa do svih sjednica aktualnog saziva. Arhivski video zaključenih rasprava dostupan je na više načina. Osim putem videoaplikacije, dostupan je na web stranicama dnevnog reda svake plenarne sjednice gdje je u nizu podataka uz svaku točku dnevnog reda povezana i snimka rasprave, ako je rasprava održana. Baza podataka zakonodavne aktivnosti na adresi http://edoc.sabor.hr/, osim prijedloga akata u cjelovitom tekstu i niza podataka o aktu, također omogućuje i poveznice na videosnimke rasprava.

Osim rasprava u okviru zakonodavne aktivnosti, videoaplikacija omogućuje i uvid u snimke drugih događanja u sabornici poput svečanih sjednica ili obraćanja visokih gostiju Hrvatskome saboru i javnosti.

Hrvatski sabor nastoji unaprijediti kvalitetu svih svojih informativnih servisa pa tako i videosadržaja dostupnih putem Interneta. Sva pitanja i prijedlozi o videosadržajima mogu se uputiti na adresu itv@sabor.hr.

kliknite za pokretanje videoaplikacije

   


Plenarna sjednica
RSS20
Hrvatski sabor 2018. Pravne napomene
Powered by iSite