Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor

Trg sv. Marka 6

10 000 Zagreb


Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr 
         gradjani@sabor.hr

Predsjednik Hrvatskoga sabora
 
Priopćenja o aktivnostima
 
Priopćenja  
21. 9. 2017.
Predsjednik Sabora Gordan Jandroković primio izaslanstvo Kuvajtsko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva Nacionalne skupštine Države Kuvajta

Zagreb - Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković primio je izaslanstvo Kuvajtsko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva u Nacionalnoj skupštini Kuvajta, koje boravi u službenom posjetu Hrvatskoj.

Bilateralni odnosi Kuvajta i Hrvatske su iznimno dobri, ali postoji puno prostora za intenziviranje suradnje, posebno na području gospodarstva te će i ovaj posjet zasigurno doprinijeti unapređenju daljnje bilateralne suradnje, istaknuto je na sastanku.

- Hrvatska je zainteresirana za jačanje gospodarske suradnje s Kuvajtom, posebno na području obnove vojne industrije, građevinarstva, energetike, zdravstva i turizma, rekao je predsjednik Sabora Jandroković. Također, naglašena je mogućnost suradnje na području izvoza prehrambenih proizvoda jer mnoge velike hrvatske prehrambene tvrtke posjeduju halal certifikate.

- Vjerujemo da Hrvatska može puno ponuditi i biti zanimljiva Kuvajtu za ulaganje, istaknuo je predsjednik Sabora. Sugovornici su se složili kako je jedan od preduvjeta za to i skoro zaključivanje ugovora o gospodarskoj i tehničkoj suradnji; o trgovinskoj suradnji i o suradnji na području turizma. Razvoju daljnje suradnje zasigurno će pridonijeti i otvaranje hrvatskog Veleposlanstva u Kuvajtu u veljači ove godine, a kuvajtsko parlamentarno izaslanstvo izrazilo je nadu da će se uskoro otvoriti i kuvajtsko veleposlanstvo u Hrvatskoj.

Zaključno, kuvajtski zastupnici istaknuli su kako iznimno cijene visoku razinu poštivanja manjinskih i vjerskih prava u Hrvatskoj te pravni okvir kojim se definira status i prava islamske zajednice, koji omogućuje njezinu potpunu integriranost u hrvatsko društvo.

  Autor: Ured predsjednika Sabora  

Priopćenja  
21. 9. 2017.
Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio čestitku vjernicima židovske vjeroispovijesti u povodu blagdana Roš Hašane, Jom Kipura i Sukota
Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku vjernicima židovske vjeroispovijesti  u povodu blagdana Roš Hašane, Jom Kipura i Sukota.
Priopćenja  
15. 9. 2017.
Predsjednik Sabora Jandroković na svečanom otvorenju 52. Vinkovačkih jeseni

Vinkovci - 52. Vinkovačke jeseni svečano su otvorene glazbeno-scenskom priredbom "Ex Slavonia" ("Iz Slavonije") na velikoj pozornici na Trgu bana Josipa Šokčevića u nazočnosti brojnih posjetitelja i uzvanika, a manifestaciju je otvorenom proglasio predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

 

Priopćenja  
13. 9. 2017.
Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio sućut obitelji u povodu smrti Slavka Goldsteina
Zagreb - U povodu smrti Slavka Goldsteina, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Goldstein.
Priopćenja  
6. 9. 2017.
Predsjednik Sabora Jandroković na obilježavanju 451. obljetnice junačke pogibije Nikole IV. Zrinskog - Sigetske bitke i u posjetu Prelogu i Murskom Središću te trima velikim međimurskim izvoznim tvrtkama

Zagreb - Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković na poziv Zrinske garde Čakovec sudjelovao je na obilježavanju 451. obljetnice junačke pogibije Nikole IV. Zrinskog u Šenkovcu kraj Čakovca

 

Priopćenja  
4. 9. 2017.
Predsjednik Sabora Jandroković primio izaslanstvo Zrinske garde Čakovec
Zagreb - Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković primio je izaslanstvo Zrinske garde Čakovec uoči njihove svečanosti obilježavanja 451. obljetnice junačke pogibije Nikole IV Zrinskog – Sigetske bitke.
Priopćenja  
3. 9. 2017.
Predsjednik Sabora Jandroković na svečanosti "Dani ludbreške Svete Nedjelje": Duboka ukorijenjenost hrvatskog naroda u katoličanstvu očuvala ga i odredila njegov hrvatski nacionalni identitet

Ludbreg - U prigodi svečanosti Dani ludbreške Svete Nedjelje, nakon procesije prema svetištu, hodočasnike u Zavjetnoj kapeli Hrvatskoga sabora pozdravio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, koji je i pokrovitelj slavlja.


RSS20
Hrvatski sabor 2017. Pravne napomene
Impressum
Powered by iSite