Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor

Trg sv. Marka 6

10 000 Zagreb


Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr 
         gradjani@sabor.hr

Predsjednik Hrvatskoga sabora
 
Priopćenja o aktivnostima
 
Priopćenja  
16. 11. 2018.
Predsjednik Sabora Jandroković nastavio službene razgovore u Zastupničkom domu Parlamenta Italije

Rim – Nakon susreta s predsjednicom talijanskog Senata Mariom Elisabetom Alberti Casellati, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i članovi izaslanstva, u kojemu su potpredsjednici Sabora Furio Radin i Željko Reiner te zastupnik Damir Mateljan, sastali su se u petak i s potpredsjednicom Zastupničkog doma talijanskog Parlamenta Mariom Ederom Spadoni te s predsjednicom Odbora za vanjske i europske poslove Martom Grande.

U razgovorima je istaknuta potreba za osnaživanjem i produbljivanjem međuparlamentarne suradnje kojoj će pridonijeti redovita razmjena mišljenja na razini odbora nadležnih za vanjsku politiku i europske poslove, ali isto tako i u okviru regionalnih inicijativa poput SEI-a. U tom smislu, predsjednik Sabora Jandroković pozvao je talijanski Odbor za vanjske poslove u Hrvatski sabor i Hrvatsku.

Od aktualnih europskih tema razgovaralo se o budućem funkcioniranju Europske unije kao i o suradnji država članica na području slobode, sigurnosti i pravde s naglaskom na migracije. Potvrđena je talijanska potpora hrvatskim nastojanjima da što prije pristupi Schengenskom i europodručju kao i prioritetima hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a. Razmijenjena su mišljenja i o situaciji u jugoistočnoj Europi, s posebnim naglaskom na Bosnu i Hercegovinu.

fotogalerija

  Autor: Ured predsjednika Sabora  

Priopćenja  
16. 11. 2018.
Predsjednik Sabora Jandroković uputio čestitku novoizabranom predsjedniku HAZU akademiku Velimiru Neidhardtu
Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) akademiku Velimiru Neidhardtu.
Priopćenja  
15. 11. 2018.
Predsjednik Sabora Jandroković sastao se u Rimu s predsjednicom talijanskog Senata Alberti Casellati
Rim - Posjet predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića Italiji započeo je sastankom s predsjednicom Senata talijanskog Parlamenta Mariom Elisabetom Alberti Casellati.
Priopćenja  
15. 11. 2018.
Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković posjetio Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima u Rimu
Rim - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u Rimu je posjetio Hrvatsku crkvu sv. Jeronima i Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima, crkvenu ustanovu u kojoj borave svećenici iz hrvatskih biskupija koji studiraju na poslijediplomskim i drugim specijalističkim studijima na papinskim sveučilištima u Rimu.
Priopćenja  
7. 11. 2018.
Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sastao se s predsjednicom finskog parlamenta Paulom Risikko
foto: HinaHelsinki  – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je danas sastanak s predsjednicom finskog parlamenta Paulom Risikko u okviru priprema Trija (Rumunjske, Finske i Hrvatske) za predsjedanje Vijećem Europske Unije u razdoblju od 1. siječnja 2019. do 30. lipnja 2020.
Priopćenja  
6. 11. 2018.
Predsjednik Sabora Jandroković: U svjetlu globalnih izazova, Sredozemlje mora imati prominentno mjesto u prioritetima europskih politika

foto: Hina/Baldo BarunčićDubrovnik – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjeluje u utorak na Konferenciji Odbora za politička pitanja i demokraciju Parlamentarne skupštine Vijeća Europe „Izgradnja demokratske sigurnosti na Mediteranu: zajednički izazovi i odgovornost“ kojom završava parlamentarna dimenzija hrvatskog predsjedanja Vijećem Europe.

Priopćenja  
6. 11. 2018.
Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković razgovarao s predsjednicom Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Lilianom Maury Pasquier
Dubrovnik – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković razgovarao je s predsjednicom Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Lilianom Maury Pasquier na marginama Konferencije Odbora za politička pitanja i demokraciju Parlamentarne skupštine Vijeća Europe "Izgradnja demokratske sigurnosti na Sredozemlju: zajednički izazovi i odgovornost", kojom završava parlamentarna dimenzija hrvatskog predsjedanja Vijećem Europe.

RSS20
Hrvatski sabor 2018. Pravne napomene
Impressum
Powered by iSite