Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
         gradjani@sabor.hr

Zastupnici 9. saziva
 
Arhiva izvješća o aktivnostima saborskih dužnosnika
 
 
Arhiva izvješća o aktivnostima saborskih zastupnika - studeni 2017.
 
Priopćenja  
9. 11. 2017.
Studenti Sveučilišta u Dubrovniku u posjetu Hrvatskome saboru

Zagreb – Voditeljica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Sanja Putica primila je studente ekonomije Sveučilišta u Dubrovniku, koji su posjetili Hrvatski sabor. Uz zastupnicu Puticu sa studentima su o obrazovnim, gospodarskim, ali i političkim temama razgovarali predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesna Bedeković, potpredsjednik Odbora za gospodarstvo Domagoj Hajduković i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

Zastupnica Sanja Putica  predstavila je rad u Hrvatskom saboru, naglasivši kako je otvaranje institucija prema građanima važan segment parlamentarnih aktivnosti. Sa studentima je razgovarala o važnosti lokalnih projekata koji doprinose ostanku mladih i zapošljavanju, posebno se osvrnuvši na daljnji razvoj Sveučilišta u Dubrovniku. – Povezivanje obrazovnog sustava i gospodarstva ključ je daljnjeg uspješnog razvoja zemlje, rekla je Putica.

Zastupnik Domagoj Hajduković  istaknuo je važnost komercijalizacije akademskih znanja i potencijala, odnosno njihovo stavljanje u funkciju. Potaknuo je mlade da koriste prednosti mobilnosti, ali i da se vrate i stečena znanja i ideje realiziraju u Hrvatskoj. Zastupnica Vesna Bedeković je govorila o poticanju izvrsnosti kroz konkretne akcije i mobilnost mladih, kao izvrsnog načina da se vidi i usporedi što drugi nude. Također je naglasila važnost povratka mladih u Hrvatsku. Zastupnik Branko Bačić je govorio o svom dugogodišnjem iskustvu zastupnika i općenito iskustvu djelovanja u politici i izazovima koje ono nosi.

Nadalje, razgovaralo se o potrebi tehnološkog i digitalnog napretka, turističkim potencijalima, kurikularnoj reformi te korištenju sredstava iz fondova Europske unije. Svi su se složili da se u tom segmentu mora raditi na osiguranju ljudskih kapaciteta za pripremu projekata koji bi se mogli financirati. U pratnji studenata su bili i njihovi asistenti među kojima i Stjepan Srhoj dobitnik prestižne nagrade, koju najboljim mladim ekonomistima dodjeljuje Austrijska narodna banka.

  Autor: Služba za medije  


Priopćenja
Hrvatski sabor 2018. Pravne napomene
Impressum
Powered by iSite