Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
          gradjani@sabor.hr

Priopćenja  
8. 12. 2016.
Predsjednik Sabora Petrov primio u oproštajni posjet veleposlanicu Kosova Geci Sherifi

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov primio je u četvrtak u oproštajni posjet veleposlanicu Kosova Shkëndije Geci Sherifi.

Uz konstataciju kako Kosovo i Hrvatska imaju dobre i prijateljske odnose, predsjednik Sabora Božo Petrov istaknuo je da Hrvatska podupire integritet i nedjeljivost kosovskog teritorija kao i europsku te euroatlantsku perspektivu zemlje.

Veleposlanica Kosova Shkëndije Geci Sherifi zahvalila je na ukupnoj podršci Hrvatske Kosovu te dodala da je europski i euroatlantski smjer vrlo značajan za zemlju te u tom kontekstu i proces provođenja reformi. Razgovaralo se i o reformama koje planira provoditi aktualna Vlada RH, posebice o reformi javne uprave te lokalne i regionalne samouprave, a razmijenjena su mišljenja i o političkoj situaciji u jugoistočnoj Europi.

U predstojećem razdoblju očekuje se intenzivnija suradnja dviju zemalja na različitim područjima, posebice na gospodarskom planu te na parlamentarnoj razini, suglasni su sugovornici.

Priopćenja  
8. 12. 2016.
Izaslanstvo njemačkog Bundestaga održalo niz sastanaka sa saborskim zastupnicima
Zagreb - Izaslanstvo Njemačko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva njemačkog Bundestaga, na čelu sa zastupnicom Astrid Freudenstein (CSU), susrelo se u četvrtak s Odborom za vanjsku politiku, Odborom za financije i državni proračun te Odborom za europske poslove.
Priopćenja  
8. 12. 2016.
Članovi Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske održali sastanak s predstavnicima Zajednice povratnika Bosanske Posavine

Zagreb - Predsjednik Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Božo Ljubić i članovi Odbora održali su u četvrtak sastanak s predstavnicima Zajednice povratnika Bosanske Posavine iz općine Višnjik-Derventa, Jurom Krajinovićem, Pavom Dujakom i Pejom Gubercem.

Sjednica Sabora  

Na temelju članka 216. i 224. Poslovnika Hrvatskoga sabora, predsjednik Sabora sazvao je 2. sjednicu u dane:

23., 24., 25., 29. i 30. studenoga te 1., 2., 6., 7., 8., 9., 10., 14. i 15. prosinca 2016.

Sjednica je započela u srijedu, 23. studenoga 2016. u 9.30 sati u Sabornici. Nakon utvrđivanja dnevnog reda 2. sjednice održano je aktualno prijepodne - postavljanje zastupničkih pitanja Vladi Republike Hrvatske. 

dnevni red       prijenos sjednice (itv)        prijenos sjednice (YouTube)      kronologija rasprava

Tijek sjednice  
Sjednica se nastavlja u subotu, 10. prosinca 2016. s početkom u 9.30 sati s raspravom o Prijedlogu Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2017. godinu i projekcijama za 2018. i 2019. godinu.
Statistike  
Aktualni pokazatelji o raspodjeli zastupničkih mandata

U Hrvatskome saboru trenutačno mandate obnaša 151 zastupnik. U tom broju su 123 zastupnika i 28 zastupnica. Od konstituiranja 9. saziva, 14. listopada 2016. do danas, mandate su aktivirala 183 zastupnika. Trenutačno je 27 mandata u mirovanju, a 5 mandata je završeno.

Stotinu četrdeset osam mandata distribuirano je u sedamnaest parlamentarnih stranaka te kod jedanaest nezavisnih zastupnika. Distribucija mandata prema stranačkoj pripadnosti trenutačno je sljedeća: Hrvatska demokratska zajednica (56), Socijaldemokratska partija Hrvatske (37), Most nezavisnih lista (14), Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (9), Hrvatska seljačka stranka (5), Istarski demokratski sabor (3), Samostalna demokratska srpska stranka (3), Živi zid (2), Hrvatska demokršćanska stranka (2), Promijenimo Hrvatsku (2), Narodna stranka - reformista (1), HRAST – Pokret za uspješnu Hrvatsku (1), Hrvatska socijalno-liberalna stranka (1), Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (1), SNAGA - Stranka narodnog i građanskog aktivizma (1) i Abeceda demokracije (1).

Jedanaest mandata pripada nezavisnim zastupnicima: Vladimiru Bileku, Bruni Esih, Željku Glasnoviću, Robertu Jankovicsu, Veljku Kajtaziju, Željku Lackoviću, Ermini Lekaj Prljaskaj, Furiu Radinu, Marinu Škiboli, Kažimiru Vardi i Tomislavu Žagaru.

U 12 klubova zastupnika djeluje 150 zastupnika, a jedan je zastupnik izvan klubova.

7. saziv
 
Hrvatski sabor 7. saziva zaključen je  25.9.2015., a imao je 151 zastupnika. više
6. saziv
 

Hrvatski sabor 6. saziva zaključen je 28.10.2011., a imao je 153 zastupnika. više

5. saziv
 

Hrvatski sabor 5. saziva zaključen je 12.10.2007., a imao je 152 zastupnika. više

Danas u Saboru

Nema novih najava


Sjednice Sabora
procelje_Sabora.jpg
 
Posjetite Sabor
 
Dokumenti EU-a
 
Javna nabava
 
Javni poziv
 
Obavijest
 
O Hrvatskoj
http://www.croatia.eu
 
Europske teme
 
 
Međunarodne aktivnosti
 
PA SEECP Croatian Chairmanship in Office.jpg
 
Knjižnica preporučuje
publikacije180_5_13.jpg
Hrvatski sabor 2016. Pravne napomene
Impressum
Powered by iSite