Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
          gradjani@sabor.hr

Vijesti iz Europske unije
 
Vijesti  
14. 12. 2015.
Danas započinje posljednje ovogodišnje zasjedanje Europskog parlamenta

Strasbourg - U ponedjeljak poslijepodne započinje posljednje ovogodišnje zasjedanje Europskog parlamenta i trajat će do 17. prosinca. Između ostalog, raspravljat će se o energetskoj uniji i pripremama europske elektroenergetske mreže za 2020., provedbi europskog mikrofinancijskog instrumenta Progress te zaštiti žrtava terorizma.

U utorak će europarlamentarci raspravljati o ekonomskoj i monetarnoj uniji, odluci donesenoj o europskom paketu za granice i obalnu stražu, ishodu konferencije COP21, uvođenju transparentnosti, koordinacije i konvergencije politike poreza na dobit u Uniji, odnosima EU-a i Kine te mobilnosti radne snage.

Za srijedu je predviđena ključna rasprava o pripremama za sastanak Europskog vijeća 17. i 18. prosinca 2015. nakon čega će uslijediti dodjela Nagrade Saharov za 2015. Raifu Badawiju. U nastavku dana zastupnici će raspravljati o godišnjem izvješću o ljudskim pravima i demokraciji u svijetu za 2014. i politici Europske unije u tom području, 20. godišnjici Daytonskog mirovnog sporazuma te o izvozu oružja u kontekstu provedbe Zajedničkog stajališta 2008/944/ZVSP.

Posljednjeg dana ovotjednog zasjedanja predviđena je rasprava o patentima i pravima uzgajivača bilja te o slučajevima kršenja ljudskih prava, demokratskih načela i vladavine prava.

  Autor: Služba za medije  

Vijesti  
23. 11. 2015.
Započinje zasjedanje Europskog parlamenta u Strasbourgu
Strasbourg – Danas popodne započinje plenarno zasjedanje Europskog parlamenta i trajat će do 26. studenoga. Za ponedjeljak je predviđena izjava Komisije o stanju Razvojnog plana iz Dohe uoči 10. ministarske konferencije WTO-a.

Aktualno u EU
 
RSS20
Hrvatski sabor 2017. Pravne napomene
Powered by iSite