Naslovnica
Naslovnica Naslovnica
Naslovna
Mapa weba
English

Kontakt:


Hrvatski sabor
Trg sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Tel.: 01/45 69 222
e-mail:
mediji@sabor.hr
         gradjani@sabor.hr

 
Arhiva izvješća o aktivnostima saborskih dužnosnika - ožujak 2017.
 
Priopćenja  
20. 3. 2017.
Zastupnici Ćelić i Glavašević sastali se s danskim veleposlanikom Andersom Hougardom

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-danske međuparlamentarne skupine prijateljstva Ivan Ćelić i član skupine Bojan Glavašević primili su u posjet veleposlanika Danske u Republici Hrvatskoj Andersa Hougarda.

Veleposlanik Hougard je rekao kako danski parlament nema tradiciju osnivanja skupina prijateljstva te je  izrazio zadovoljstvo što u Saboru postoji Hrvatsko – danska parlamentarna skupina prijateljstva čiji će članovi imati prigodu uspostaviti izravne kontakte sa zastupnicima u danskom parlamentu.

Veleposlanik je istaknuo kako se danska vlada u vanjskopolitičkim pitanjima većinom fokusira na države koje nisu članice Europske unije te države koje su podnijele zahtjeve za punopravno članstvo u EU. Pritom smatra da upravo putem skupine prijateljstva u Hrvatskome saboru i suradnjom s danskim veleposlanstvom u RH treba ponovno skrenuti pozornost na Hrvatsku posebno sada kada susjedne zemlje prolaze kroz pretpristupne procese za ulazak u EU. Ćelić je kao jednu od tema za daljnju suradnju istaknuo danski pristup zdravom načinu života te iskustva koja Danci mogu prenijeti Hrvatskoj na tom području, posebno po pitanju prevencije bolesti i edukacije o zdravom načinu života.

Glavašević je naglasio kako potencijalno područje za suradnju u okviru skupine prijateljstva može biti i tema migracija s kojom su se obje zemlje susretale posljednjih godinu dana te izazovi koje ona nosi, Hrvatska kao zemlja preko koje su migranti ulazili na prostor EU-a, a Danska kao njihovo krajnje odredište. Glavašević je pohvalio način na koji Danci integriraju migrante u društvo te je predložio razmjenu iskustva na tom području.

  Autor: Hrvatsko-danska međuparlamentarna skupina prijateljstva  


Priopćenja
RSS20
Hrvatski sabor 2017. Pravne napomene
Impressum
Powered by iSite