Predsjednik Sabora Josip Leko putuje u službeni posjet Islamskoj Republici Iranu

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko sa saborskim i gospodarskim izaslanstvom, u petak, 2. listopada putuje u četverodnevni posjet Islamskoj Republici Iranu. 

U subotu, 3. listopada izaslanstvo će se u Teheranu sastati s predsjednikom iranskoga parlamenta Alijem Ardeshirom Larijanijem, s kojim će nakon završetka sastanka održati i zajedničku konferenciju za medije, te s iranskim ministrom industrije, rudarstva i trgovine Mohammadom Rezom Ne'matzadehom. 

U nedjelju, 4. listopada predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko sastat će se s predsjednikom Islamske Republike Iran Hassanom Rouhanijem, a zajedno s gospodarskim izaslanstvom održat će i sastanak s predsjednikom iranske Gospodarske komore Mohsenom Jalalom Pourom. 

U ponedjeljak, 5. listopada u prijepodnevnim satima predviđen je sastanak predsjednika Hrvatskoga sabora s Akbarom Hashemijem Rafsanjanijem, predsjednikom iranskoga Vijeća za verifikaciju politike, a u poslijepodnevnim satima u Shirazu sastanak s Fereidoonom Forghanijem, predsjednikom Gospodarske komore Shiraza. 

U utorak, 6. listopada izaslanstvo će se sastati sa Seyedom Mohammadom Alijem Afshanijem, guvernerom pokrajine Fars. Članovi gospodarskoga izaslanstva održat će i niz zajedničkih te pojedinačnih sastanaka s predstavnicima Gospodarske komore pokrajine Alborz, zainteresiranim tvrtkama i poslovnim partnerima te s dužnosnicima iranskoga Ministarstva nafte. 

Uz predsjednika Sabora u saborskome izaslanstvu su: predsjednik Odbora za informiranje, informatizaciju i medije u Hrvatskome saboru i voditelj Hrvatsko-iranske međuparlamentarne skupine prijateljstva Mladen Novak, predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Davor Božinović i potpredsjednik Izvršnoga odbora Nacionalne grupe Hrvatskoga sabora pri Interparlamentarnoj uniji Marin Jurjević. Gospodarsko izaslanstvo čine: Ivan Škorić, Davorko Vidović i Jelena Dumičić iz Hrvatske gospodarske komore, Vedran Kelek iz Podravke Gulf FZE-a, Predrag Kozulić iz Bomark PAK-a i Zvonimir Šibalić iz Prvoga plinarskog društva. 
 

Author: Služba za medije