Sastanak Parlamentarne skupštine Parlamentarne dimenzije Srednjoeuropske inicijative

dvorana Ivana Kukuljevića

U sklopu predsjedanja Republike Hrvatske Parlamentarnom dimenzijom Srednjoeuropske inicijative (PD SEI), u ponedjeljak 26. studenoga 2018., Hrvatski će sabor biti domaćinom sastanka Parlamentarne skupštine Parlamentarne dimenzije Srednjoeuropske inicijative na kojem će se okupiti parlamentarna izaslanstva država članica SEI-ja. Ovim sastankom završava hrvatsko predsjedanje Inicijativom, nakon čega će predsjedanje preuzeti Italija. 

Tema sastanka je: „Razvoj turizma i lokalna zajednica: kako promicati održivost?“, što je nastavak rasprave o temi održivoga turizma koja je održana u svibnju u Hrvatskom saboru na sastanku Parlamentarnog odbora Parlamentarne dimenzije SEI-ja. 

Ovoga puta predstavnici parlamenata zemalja članica SEI-ja raspravljat će o konkretnim, pozitivnim i negativnim učincima turizma na gospodarstvo, infrastrukturu i okoliš u lokalnim zajednicama.  

Sudionicima će se uvodno obratiti visoki dužnosnici parlamentarne i izvršne vlasti Republike Hrvatske i zamjenik glavnog tajnika Srednjoeuropske inicijative Antal Nikoletti, a prezentaciju o učincima turizma na lokalnu zajednicu održat će ravnatelj Instituta za turizam Damir Krešić. Na kraju sastanka bit će usvojena i završna deklaracija.