Online kviz-natjecanje pod nazivom "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?"

Služba za građane Hrvatskoga sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta po drugi put organizira online kviz-natjecanje pod nazivom "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?". 

U online natjecanju sudjeluje 504 učenika 6., 7. i 8. razreda iz 84 osnovne škole. Kviz-pitanja proizlaze iz nastavnog plana i programa povijesti 6., 7. i 8. razreda, uključujući odgojno-obrazovne ishode kurikuluma građanskog odgoja. Učenici osnovnih škola pokazat će koliko poznaju Hrvatski sabor, njegovu ulogu u hrvatskoj povijesti, ali i koliko znaju o suvremenom Saboru, načinu njegova rada te pravima i odgovornostima saborskih zastupnika.

Kvizom "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?" Služba za građane želi primjerom pokazati kako sustavi izvan odgojno-obrazovnih institucija mogu doprinositi ostvarenju složenih ciljeva građanskog odgoja.

Učenici će kviz rješavati u petak, 27. ožujka 2015. godine od 13.00 do 13.25 sati. Informatičku podršku projektu pružio je CARNet, a kviz je realiziran na online sustavu za učenje Loomen.