Sastanak izaslanstava nacionalnih parlamenata država Jugoistočne Europe u Parlamentarnoj skupštini OESS-a

dvorana Ivana Mažuranića

U Hrvatskome saboru u ponedjeljak, 19. svibnja, održava se sastanak izaslanstava nacionalnih parlamenata država Jugoistočne Europe u Parlamentarnoj skupštini OESS-a. Sastanak se održava u dvorani Ivana Mažuranića u vremenu od 9.50 do 11.45 sati. 

Na sastanku sudjeluje predsjednik Skupštine Crne Gore i predsjednik Parlamentarne skupštine OESS-a Ranko Krivokapić te parlamentarna izaslanstva Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Srbije i Hrvatske u PS OESS-a. Uime Hrvatskoga sabora na sastanku sudjeluje predsjednik Sabora Josip Leko, voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u PS OESS-a Branko Vukšić te članovi Izaslanstva Romana Jerković i Gordan Jandroković. Tema je sastanka unapređenje parlamentarne suradnje i zajedničko djelovanje u okviru Parlamentarne skupštine OESS-a te pripreme za predstojeće 23. godišnje zasjedanje PS OESS-a u Azerbajdžanu. 

Nakon završetka sastanka, od 11.50 do 12.00 sati u Plavom salonu, Branko Vukšić, Josip Leko, Dragan Čović i Ranko Krivokapić dat će izjave za medije i odgovoriti na pitanja novinara.