Predsjednik Hrvatskoga sabora primio španjolskog veleposlanika Manuela Salazara

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je u oproštajni posjet veleposlanika Kraljevine Španjolske u RH Manuela Salazara.

Predsjednik Sabora zahvalio je španjolskom veleposlaniku na potpori hrvatskim nastojanjima za ulazak u euroatlantske integracije, poglavito za vrijeme španjolskog predsjedanja Europskom unijom u prvom polugodištu 2010. godine. 

"Hrvatska je svjesna svesrdne pomoći Španjolske i iznimno cijeni osobni angažman veleposlanika za petogodišnjeg mandata u Hrvatskoj", izjavio je predsjednik Sabora tijekom susreta, dodavši kako je bilateralna suradnja u proteklom razdoblju dobila zamah kroz sve češće susrete hrvatskih i španjolskih dužnosnika. Uputivši poziv za nastavak plodonosne parlamentarne suradnje, Bebić je izrazio nadu za nastavak španjolske potpore u završnici pregovaračkog procesa za ulazak u EU. 

Podsjetivši kako su do kraja španjolskog predsjedanja Europskom unijom otvorena sva poglavlja u okviru pristupnih pregovora, Salazar je potvrdio nastojanja Španjolske da Hrvatska pregovore dovrši za vrijeme nadolazećeg mađarskog predsjedanja Europskom unijom.
 

Author: Ured predsjednika Sabora