Predsjednik Sabora primio članove Skupine francusko-hrvatskog prijateljstva francuskog Senata

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je članove parlamentarne Skupine francusko-hrvatskog prijateljstva francuskog Senata koju vodi senator UMP-a Alain Gérard. 
U razgovoru je obostrano izraženo zadovoljstvo bilateralnim odnosima, naročito s obzirom na parlamentarnu suradnju koja je na visokoj razini, te je potvrđena želja da se suradnja nastavi, poglavito na planu priključenja Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Voditelj senatske skupine prijateljstva Gérard je istaknuo snažnu podršku što bržem ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju pohvalivši Hrvatsku zbog dobro ustrojenih demokratskih institucija i dostignute gospodarske dinamike. Članovi senatske Skupine francusko-hrvatskog prijateljstva su se zanimali o tijeku reformi koje Hrvatska provodi u sklopu priprema za pridruživanje Europskoj uniji, te su izrazili spremnost da hrvatskim zastupnicima prenesu vlastita iskustva u vezi s radom nacionalnog parlamenta kada je riječ o državi članici EU.

Predsjednik Hrvatskog sabora je zahvalio na iskrenoj političkoj podršci francuskih senatora Hrvatskoj prihvativši ponudu za daljnju suradnju koja će Hrvatskom saboru omogućiti brzu prilagodbu europskim procesima donošenja odluka jednom kada Hrvatska bude članica EU.
 

Author: Ured predsjednika Sabora