Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio predsjednika Grčke Károlosa Papoúliasa

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio je danas predsjednika Grčke Károlosa Papoúliasa u sklopu njegovog službenog posjeta Republici Hrvatskoj. 

Predsjednik Sabora i grčki predsjednik složili su se da su odnosi između Hrvatske i Grčke vrlo dobri, bez otvorenih i neriješenih pitanja. To potvrđuju i brojni bilateralni susreti na najvišoj razini. Zaključeno je i da gospodarska suradnja zaostaje za političkim odnosima, iako za to postoji znatan potencijal i velik interes, posebice na području turizma.

Predsjednik Hrvatskoga sabora izrazio je uvjerenje da bi trebalo ojačati parlamentarnu suradnju, u prvom redu na razini odbora za pitanja EU-a, što bi uvelike pomoglo Hrvatskoj na njezinom putu prema članstvu u Europskoj uniji.

Predsjednik Sabora Šeks grčkoga je predsjednika države izvijestio o svim aktivnostima koje Hrvatski sabor poduzima u vezi s priključenjem Republike Hrvatske Europskoj uniji te je izrazio očekivanje da bi Hrvatska 2009. mogla biti spremna za ulazak u EU. Zahvalio je grčkom predsjedniku za pomoć koju je Grčka do sada pružala Hrvatskoj glede njezinog priključenja Europskoj uniji i NATO-u.

Author: Ured predsjednika Sabora