Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio predsjednika bugarskog Narodnog sobranja Georgija Pirinskog

Zagreb - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i predsjednik bugarskog Narodnog sobranja Georgij Pirinski dogovorili su u srijedu tješnju suradnju odbora dvaju parlamenta, posebice odbora za europske integracije i vanjsku politiku, kako bi Bugarska podijelila s Hrvatskom svoja iskustva na putu približavanja EU i NATO-u.

"Htio bih još jednom naglasiti da smo mi spremni podijeliti iskustvo koje imamo u približavanju Europskoj uniji i NATO-u", rekao je Pirinski, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, u izjavi za novinare nakon susreta sa Šeksom. 

"Ta iskustva koja je Bugarska stekla bit će dragocjena Hrvatskoj. Mi smo vrlo zainteresirani da se Hrvatska i Bugarska i kroz parlamentarne odnose što tješnje i što uspješnije povežu", rekao je Šeks. Kako je dalje rekao, uzvratni posjet Pirinskog još je jedan korak prema "daljnjem razvijanju izvrsnih političkih odnosa".

Hrvatska i Bugarska imaju dobar temelj za daljnji razvoj odnosa, čemu svakako pridonosi prijateljstvo dvaju naroda i cilj im je "izgraditi bilateralne odnose u kontekstu europske i euroatlantske zajednice", istaknuo je Pirinski. 

Author: Hina/Ured predsjednika Sabora