Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem primio saveznog predsjednika Republike Austrije Heinza Fischera

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem primio je saveznog predsjednika Republike Austrije Heinza Fischera u sklopu njegova službenog posjeta Hrvatskoj. Dvojica su dužnosnika u razgovoru naglasila ratifikaciju Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji u Austriji i u Hrvatskoj.

Predsjednik Sabora Šprem i austrijski predsjednik Fischer bili su suglasni u ocjeni bilateralnih odnosa koji su vrlo dobri i prijateljski te počivaju na povjerenju. Istaknuli su važnu ulogu nacionalnih manjina u odnosima dviju država.

U razgovoru je bila potvrđena obostrana želja da visoko izaslanstvo donjeg doma austrijskog parlamenta prisustvuje ratifikaciji hrvatskog Ugovora o pristupanju u Hrvatskom saboru. Austrijski predsjednik Fischer iskazao je uvjerenje da će odluka o ratifikaciji u austrijskom parlamentu biti usvojena uvjerljivom većinom glasova i to najkasnije do kraja ove godine.

Preostalo vrijeme do ulaska u Europsku uniju iskoristit ćemo za to da se što bolje pripremimo za članstvo u EU, ali i da damo svoj doprinos prevladavanju postojećih problema u državama regije, naglasio je predsjednik Sabora Boris Šprem. Podsjetio je i da je Hrvatski sabor prošle godine donio Deklaraciju o promicanju europskih vrijednosti u jugoistočnoj Europi.

Author: Ured predsjednika Sabora