Luka Bebić primio predsjednika Zastupničkog doma kanadskog parlamenta Millikena

Zagreb - Hrvatska i Kanada žele svestranu, dobru i plodnu suradnju za koju postoji veliko polje mogućnosti, izjavili su u Zagrebu predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i predsjednik Zastupničkog doma kanadskog parlamenta Peter Milliken. 

"Hrvatska želi svestranu, dobru i plodnu suradnju i u budućnosti s Kanadom kao zemljom koja ima velike gospodarske i druge resurse. Postoji široko polje mogućnosti suradnje", rekao je Bebić u izjavi za novinare nakon sastanka s Millikenom koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj.

"Kanada uvijek traži nove trgovinske partnere .... i zanima nas unapređenje poslovnih veza između Hrvatske i Kanade", istaknuo je Milliken u izjavi za novinare. "Nadam se da će ovaj posjet pridonijeti povećanju suradnje i kontakata između naših zemalja, a to će dovesti do povećanja gospodarske razmjene, turizma i naše suradnje na međunarodnoj sceni", kazao je.

Bebić i Milliken složili su se da je u razgovorima utvrđeno kako postoji visok stupanj suglasnosti između dviju zemalja glede međunarodnih pitanja.

Kanada podržava Hrvatsku na njezinom putu u EU i NATO, a Milliken smatra da neće biti nikakvih problema glede ratifikacije sporazuma o pristupanju RH NATO-u od strane kanadskog parlamenta iduće godine.

Author: Ured predsjednika Sabora