Predsjednik Sabora najavio trinaestu sjednicu

 Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks na današnjoj je konferenciji za medije izvijestio o sazivanju trinaeste plenarne sjednice Sabora. 

Trinesta plenarna sjednica sazvana je tijekom jedanaest radnih dana ožujka i u prvi dan travnja 2005. Na predloženom dnevnom redu sjednice naći će se petnaest točaka prenesenih s prethodne sjednice kao i dvadeset sedam do sada pristiglih prijedloga zakona, a za očekivati je da će do početka sjednice Vlada u saborsku proceduru uputiti još nekoliko akata. Najavljujući predstojeću sjednicu, predsjednik Sabora izvijestio je o mogućnosti da se već prvoga dana sjednice, u srijedu 9. ožujka, rasprave, a vjerojatno i izglasaju izmjene saborskoga Poslovnika. 

U izvješću o dosadašnjoj zakonodavnoj aktivnosti predsjednik Sabora naglasio je da je razdoblje posljednjeg tromjesečja prethodne i prva dva mjeseca ove godine bilo jedno od zakonodavno najaktivnijih od uspostave suverene Hrvatske. 

Na kraju izlaganja predsjednik Šeks izvijestio je da je u pripremi zajednički dokument Predsjednika Republike, predsjednika Sabora i predsjednika Vlade o učinjenim naporima Republike Hrvatske u ispunjavanju svih obveza iz procesa pridruživanja Europskoj uniji, a koji će biti upućen svim predsjednicima država, parlamenata i vlada članica Unije.
 

Author: Ured predsjednika Sabora