Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio predsjednika Saveznog vijeća austrijskog Parlamenta Erwina Preinera

Zagreb - Austrija se oduvijek snažno zalagala za ulazak Hrvatske u EU i to će nastaviti i ubuduće, izjavio je predsjednik Saveznog vijeća Parlamenta Republike Austrije Erwin Preiner koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj.

"Austrija se oduvijek snažno zalagala za ulazak Hrvatske u Europsku uniju i to ćemo nastaviti i u budućnosti. Smatramo da je doista moguće 2010. završiti tehničke pregovore i nadam se da će pristupanje Hrvatske EU biti potvrđeno i pozitivnim ishodom referenduma. Nakon toga ćemo moći  zajedno sudjelovati u oblikovanju EU i cijele Europe u smislu Lisabonskog ugovora", rekao je Preiner u izjavi za novinare nakon susreta sa svojim domaćinom, predsjednikom Hrvatskoga sabora Lukom Bebićem.

Istaknuo je da je Hrvatska na svom putu prema EU dosad ostvarila "vrlo konkretan i vrlo dobar napredak" te da još treba intenzivirati i finalizirati napore u preostalim područjima, kao što su vladavina prava i suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala.

Bebić je zahvalio Preineru na potpori Austrije i rekao je da dvije zemlje žele dalje unapređivati bilateralnu suradnju, a posebice na području gospodarstva, turizma i ulaganja. Austrija je najveći ulagač u Hrvatsku i to je jako važno, rekao je Bebić novinarima.

Author: Ured predsjednika Sabora/Hina