Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio potpredsjednicu Državne Dume Ruske Federacije Ljubovu Slisku

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga Sabora Luka Bebić razgovarao je u Saboru s potpredsjednicom ruske Dume Ljubovom Sliskom o poticanju ruskoga ulaganja u hrvatsko gospodarstvo te o turizmu i energetici.

"Očekujemo jačanje ruskih investicija, a turistički je posjet ove godine bio jako dobar zbog ukidanja viza", rekao je Bebić novinarima nakon sastanka i dodao kako se očekuje i intenziviranje hrvatskih turističkih posjeta Rusiji. "Razgovarali smo o unapređenju parlamentarne suradnje, kao i o suradnji dviju zemalja na području transporta i energetike", nastavio je predsjednik Sabora. 

"Otvorili smo mnoga pitanja od zajedničkog interesa, kao što je pitanje mogućih ruskih investicija u hrvatsko gospodarstvo", rekao je Bebić, a potpredsjednica ruske državne Dume Ljubov Sliska rekla je kako je u razgovorima dotaknuto i pitanje Vladimira Jevtušenka, ruskoga milijardera koji je imao nekih problema s ulaganjem u Hrvatskoj. "Mi smo otvorena zemlja, želimo suradnju na svim poljima i rješavanje svih pitanja", rekao je Bebić. "Sporna ćemo pitanja pokušati riješiti u korist onih koji su zainteresirani. Očekujem skoro otvaranje novog investicijskog ciklusa za ruske investitore u Hrvatskoj", rekao je Luka Bebić.

Prema Bebićevim riječima, do kraja godine predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor posjetit će Rusiju i sastati se s ruskim premijerom Vladimirom Putinom.

Author: Hina/Ured predsjednika Sabora