Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio predstavnike ustanove Academia Cravatica

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je predstavnike ustanove Academia Cravatica, ravnatelja Marijana Bušića i glavnog tajnika Dinu Bedrinu, s kojima je razgovarao o obilježavanju Dana kravate ove godine u Hrvatskom saboru.

Predsjednik Sabora prihvatio je pokroviteljstvo nad Danom kravate kao i da se taj dan prigodnom svečanošću obilježi u Hrvatskom saboru. Prošle godine Hrvatski je sabor 18. listopada proglasio Danom kravate u Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić istaknuo je kako treba više raditi na "brendiranju" hrvatskih izuma kao što je kravata te je podržao ideje kojima bi se kravata snažnije promovirala u svijetu i na taj način, između ostalog, radilo i na promidžbi same Hrvatske.

Ravnatelj Academije Cravatice Marijan Bušić predsjedniku Sabora izložio je različite projekte njegove ustanove posvećene fenomenu i kulturi kravate, među kojima i planove da se na prikladan način obilježi hrvatsko sudjelovanje na EXPO-u 2010. godine u Šangaju.

Predstavnici Academije Cravatice, ravnatelj Marijan Bušić i glavni tajnik Dino Bedrina na sastanak s predsjednikom Hrvatskog sabora Luke Bebića došli su u pratnji vojnika obučenog u repliku odore hrvatskih vojnika koji su sudjelovali u Tridesetogodišnjem ratu u 17. stoljeću, kada je nastala kravata.

Author: Ured predsjednika Sabora