Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio načelnicu i glavnu tajnicu KPK Ureda za vanjske poslove Yangzhoua Ding Zhanghue

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je načelnicu i glavnu tajnicu KPK Ureda za vanjske poslove kineskog grada Yangzhoua Ding Zhanghue, s kojom je razgovarao o suradnji gradova Yangzhoua i Korčule koje već povezuje osoba Marka Pola.

Ideja za posjet načelnice i glavne tajnice KPK Ureda za vanjske poslove Yangzhoua Hrvatskoj nastala je tijekom nedavnog posjeta predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića Kini.

Izrazivši zadovoljstvo razgovorima s dužnosnicima grada Korčule kineska je dužnosnica predsjednika Sabora izvijestila da je tijekom njenog posjeta Korčuli potpisan memorandum o uspostavi prijateljskih odnosa, a zaključeno je kako ova dva grada mogu surađivati na brojnim područjima od zajedničkog interesa, prije svega na području brodogradnje, poljoprivrede i trgovine. Yangzhou planira otvoriti muzej o Marku Polu, pa je i tu dogovorena suradnja s gradonačelnikom Korčule.

Predsjednik Sabora Luka Bebić je izrazio zadovoljstvo time što je nedavna razmjena posjeta hrvatskih i kineskih dužnosnika na najvišoj državnoj razini rezultirala konkretnim projektima, kojima se nadograđuju prijateljski i dobri hrvatsko-kineski odnosi. Čestitajući 60. obljetnicu postojanja Narodne Republike Kine predsjednik Sabora je istaknuo kako je Kina danas nezaobilazni svjetski politički i gospodarski čimbenik.
 

Author: Ured predsjednika Sabora