Predsjednik Sabora Petrov primio kanadskog veleposlanika Maksymiuka

Zagreb -  Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov primio je u nastupni posjet veleposlanika Kanade Daniela Henryja Andrewa Maksymiuka.
 
Na sastanku su potvrđeni vrlo dobri i prijateljski bilateralni odnosi između Kanade i Hrvatske. Predsjednik Sabora Petrov i veleposlanik Kanade Maksymiuk u nastavku su razmijenili mišljenja o potpisanom Sveobuhvatnom ekonomskom i trgovinskom sporazumu između EU-a i Kanade (CETA),  posebice u kontekstu prednosti koje Sporazum donosi europskim tvrtkama. 
 
Sugovornici su razgovarali i o modalitetima poticanja ekonomske dinamike između  Hrvatske i Kanade. Jedan od hrvatskih prioriteta svakako je poboljšanje investicijske klime za sve ulagače pa tako i za kanadske, kazao je predsjednik Sabora Petrov. 
 
Bilo je riječi i o suradnji dviju zemalja na energetskom planu. Kao važan primjer kanadskog ulaganja u hrvatski energetski sektor sugovornici su izdvojili kanadsku tvrtku  Vermilion  koja se bavi istraživanjem i eksploatacijom nafte i plina na području Slavonije. Sudjelovanje Kanade u energetskim projektima u Hrvatskoj predsjednik Petrov ocijenio je vrlo važnim i potrebnim.

Author: Služba za medije