Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković s izaslanstvom boravi u službenom posjetu Kanadi

Kanada

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, na poziv predsjednika Senata Kanade Georgea Fureyja te predsjednika Zastupničkog doma Parlamenta Kanade Geoffa Regana boravit će u službenom posjetu Kanadi, od 17. do 20. listopada 2017.
 
Tijekom službenog posjeta Kanadi predsjednik Hrvatskoga sabora s izaslanstvom sastat će se sa svojim domaćinima, predsjednikom Senata Kanade Georgeom Fureyjem i predsjednikom Zastupničkog doma Parlamenta Kanade Geoffom Reganom te s glavnom guvernerkom Kanade Julie Payette.
 
U Ottawi će se u Parlamentu Kanade sastati s relevantim Odborima, senatorima i zastupnicima te ministrima u Federalnoj Vladi Kanade. U Torontu će održati sastanak  s guvernerkom Ontaria Elisabeth Dowdeswell, s predsjednikom Zakonodavne skupštine Ontarija, Daveom Levacom te s Kanadsko-hrvatskom poslovnom zajednicom. 
 
Predsjednik Sabora Jandroković sa saborskim izaslanstvom u kojemu će biti Sanja Putica, voditeljica Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe; Domagoj Hajduković, potpredsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora te Ante Babić, član Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za europsku sigurnost i suradnju, u sklopu službenoga posjeta Kanadi posjetit će i Sveučilište Waterloo i njihov istraživački centar, te će se sastati i s gradonačelnikom Kichenera Berryjem Vrbanovićem i s hrvatskom zajednicom u Kanadi. 
 
Službeni program:

Utorak, 17. listopada 2017.         

Kanada, Ottawa
 
9:30 - sastanak predsjednika Hrvatskoga sabora i izaslanstva s članovima Parlamentarne asocijacije Kanade pri NATO-u (Parliament Hill)
                        
10:30 - sastanak predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića s Georgeom J. Fureyjem, predsjednikom Senata Kanade
 
14:00 - nazočnost predsjednika Hrvatskog sabora i izaslanstva na ‘Senators’ Statements’ (Središnja dvorana Senata, galerija generalnih guvernera)

15:00 - sastanak s Navdeepom Bainsom, ministrom inovacija, znanosti i ekonomskog razvoja
 
15:30 - sastanak s Pamelom Goldsmith-Jones, parlamentarnim tajnikom ministra međunarodne trgovine
                        
16:00 - sastanak s Andrewom Sheerom, voditeljem opozicije i Lisom Raitt, zamjenicom voditelja opozicije
 
18:30 - susret s Kanadsko-hrvatskom međuparlamentarnom skupinom prijateljstva
                        
 
Srijeda, 18. listopada 2017.

Kanada, Ottawa
 
10:00 - sastanak sa senatoricom A. Raynell Andreychuk, predsjednicom Stalnog odbora za vanjsku politiku i međunarodnu trgovinu                   
 
10:30 - sastanak sa senatorom Peterom Harderom, predstavnikom Vlade u Senatu (Parliament Hill)
                        
11:30 - sastanak Gordana Jandrokovića, predsjednika Hrvatskoga sabora i izaslanstva s Geoffom Reganom, predsjednikom Zastupničkog doma parlamenta Kanade
                        
14:15 - nazočnost predsjednika Hrvatskoga sabora i izaslanstva na 'Question Period', uz upućivanje službenog pozdrava i dobrodošlice (Galerija, Središnja dvorana Zastupničkog doma)
                 
15:15 - sastanak predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića i izaslanstva s Bardish Chagger, vođom Vlade u Zastupničkom domu parlamenta Kanade  i ministricom poduzetništva i turizma
 
15:30 - sastanak s predstavnicima Parlamentarne asocijacije Kanade pri EU
  
 
 
Četvrtak, 19. listopada 2017.
                       
8:00 - sastanak predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića s Julie Payette, Generalnom guvernerkom Kanade
 
Kanada, Toronto
 
11:30 - zakonodavna skupština Ontarija – nazočnost predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića i izaslanstva na parlamentarnoj sjednici i službenom predstavljanju (Predsjednička galerija, središnja dvorana)
12:00 - sastanak predsjednika Sabora i izaslanstva s Daveom Levacom, predsjednikom Zakonodavne skupštine Ontarija
 
14:00 - sastanak predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića s Elizabeth Dowdeswell, guvernerkom Ontarija
 
18:30 - sastanak predsjednika Hrvatskoga sabora i izaslanstva s članovima Hrvatsko–kanadske gospodarske komore

                        
Petak, 20. listopada 2017.

Kanada, Kichener - Waterloo                   
 
11:00 - posjet predsjednika Hrvatskoga sabora i izaslanstva Sveučilištu Waterloo i sastanak s čelnim ljudima Sveučilišta Waterloo - prezentacija u “Waterloo Centre for Automobile Research (WatCar)”
                                   
14:45 - sastanak predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića i izaslanstva s gradonačelnikom Kitchenera Berryjem Vrbanovićem            
 
19:30 - susret s članovima hrvatske zajednice u Kanadi (Queen of Peace – Hrvatski franjevački centar)