Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks u uzvratnom službenom posjetu Ukrajini na poziv predsjednika Vrhovne Rade Volodymyra Lytvyna

Kijev, Ukrajina

Predsjednik Hrvatskog sabora Šeks i predsjednik parlamenta Vrhovne Rade Volodymyr Lytvyn susrest će se u ponedjeljak, 30. siječnja. Predsjednik Sabora će ponuditi suradnju dvaju parlamenata glede članstva u Europskoj uniji i NATO-u kojemu teži i Ukrajina. Posebna pozornost u razgovorima hrvatskog i ukrajinskog predsjednika parlamenta bit će posvećena mogućnostima jačanja gospodarske suradnje i energetskoj opskrbi područja srednje Europe, s obzirom na to da su se nedavni događaji na tom planu između Rusije i Ukrajine reflektirali i na situaciju u Hrvatskoj. 

Tijekom svog posjeta Ukrajini predsjednik Sabora Vladimir Šeks će se susresti i s predsjednikom Ukrajine Viktorom Juščenkom te s vršiteljima dužnosti predsjednika vlade i ministra vanjskih poslova, Jurijem Jehanurovim i Borisom Tarasjukom.
 
U utorak, 31. siječnja 2006., predviđen je posjet predsjednika Sabora tvornici zrakoplova ANTK Antonov i polaganje vijenca na spomenik Neznanom junaku.
 
U izaslanstvu koje predvodi predsjednik Sabora Vladimir Šeks bit će predsjednica Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove Hrvatskoga sabora Nevenka Majdenić, voditeljica Hrvatsko-ukrajinske skupine prijateljstva Gordana Sobol, zastupnik ukrajinske manjine Nikola Mak i tajnik Hrvatskoga sabora Josip Sesar.